Как се стига до загуба на крайник?

Ако не вземете мерки в мига, в който усетите първите симпто­ми на заболяването, само въпрос на време е да загубите крака си. При всеки болен процесът протича индивидуално. При едни болестта прогресира бавно, в продължение на много години и дори десетилетия. При други оба­че заболяването има мълниеносен характер – само за няколко месеца е възможно ситуацията да се про­мени коренно и да възникне вече ново проявление на болестта. То се нарича критична исхемия на долните крайници. Това със­тояние е изключително опасно, защото при него се правят най- много ампутации. В този стадий хирургът вече не може да помогне на пациента и за да спаси живота му, той му ампутира крака. Но не това е най-страшното – не винаги е възможно в такава ситуация да се разчита на операция за спа­сяване на крайника. Възможно е да се стигне до летален изход. Затова, при това заболяване, особено важно е лечението да се започне навреме.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *