Голямото дете изпада в паника, когато се появи братчето

Преди 2 месеца станах майка за втори път. Имам син, който е на 2години и половина. Месеци наред го подготвяхме за появата на братчето му – говорехме, ходехме заедно на видеозон, милвахме нежно корема ми. Бях в родилния дом само три дни. Когато се прибрах, големият се държеше неузнаваемо – отбягваше ме, държеше се агресивно и болезнено търсеше присъствието на баща си. Това продължава и досега. Щастието от появата на втората ни рожба се стопи. Чувствам се така, сякаш съм загубила по-голямото си дете, а всъщност го обичам толкова силно!

Катерина М., София

Голямото дете изпада в паника, когато се появи братчетоДайте възможност на по-голямото си дете да се овладее при тази огромна промяна в живота му. То страда от загубата на постоянната душевна връзка с вас, на физическия допир с лицето и ръцете ви.Чува вашият глас, нежен и приспивен, отправен не само към него. Не се огорчавайте от неговото държание, то също се чувства объркано. С много търпение и такт можете да възстановите вътрешното му спокойствие, да върнете доверието му.То не е преставало да ви обича, напротив – едва сега разбира колко сте важна за него. В ежедневието събирайте често двете деца, заедно ги прегръщайте, четете им или им пейте. Нека таткото бъде повече с бебето, за да се разбере, че мама и татко са еднакво важни. Баткото също може да полага грижи – да помага в храненето, преобличането, приспиването. Важно е вие като майка да намерите своя вътрешен баланс. Равновесието, стабилността ще рефлектират в отношенията с децата ви. Не премълчавайте притесненията си и ги споделете със своя партньор. Той е човекът, на който трябва да се опрете. С израстването на малкия постепенно всичко ще си отиде на мястото.Отдъхнете си и с пълно сърце се наслаждавайте на двете деца в дома ви.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Актуални промоции в lekuva.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.