Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ваксинопрофилактиката вече е стар метод

Той води началото си още от едно време, когато за първи път са започнали да се правят ваксинации против дребна шарка. А технологиите на 21 век позволяват в борбата с микроорганизмите да се из­ползват и по-изтънчени спо­соби. Например създаването на „нано-роботи“ с големината на същите тези бактерии (или дори на големите вируси), ко­ито след вкарване в организма избирателно ще унищожават всичко вредно в него. И въ­обще няма да вредят на орга­низма – както днес го правят същите тези антибиотици, за които говорим. Вярно че е въпрос на бъдещето, но вече не е научна фантастика. Водят се разработки – и в големите европейски страни, и в Русия. А кога „приказката ще стане реалност“, още не е известно.

Но както знаете, тук ще бъдат засегнати интересите на голе­мите фармацевтични компании, получаващи свръхпечалби от продажбата на такива „удобни“ антибиотици. Е как няма тогава да не се противопоставят на появяването на такива опасни „конкуренти“? Между другото, те като нищо могат да препрофилират производството си. Може пък изявлението на Маргарет Чен да подготвя почвата в общественото съзнание към нова „революция“ – прехода от ерата на антибиотиците към ерата на нано-препаратите. А „шокиращият“ тон на това изявление май е предназначен за по-интензивно „развързване на кесиите“ на държавните и частни инвеститори в полза на новите ефективни техноло­гии в борбата за човешкото здраве…

 

Наистина ли сме безпомощни пред инфекциите?

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *