Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При вирусни заболявания трябва да разчитаме на собственият си имунитет

Силно преувеличено ще е ако про­дължаваме да твърдим и да вярваме, че с появяването на антибиотиците човечеството се е оказало въоръжено против инфекциите. Защото 80% от тези болести се предизвикват не от бактерии, а от вируси, а знаем, че антибиотиците са безсилни против тях. Тук до известна степен може да по­могне само интерферонът – белтъчина с неспецифична антивирусна защита, изработвана в организма на човека. А също и някои химически препарати, като въпросното Тамифлу например. Но като цяло при вирусни заболявания трябва да разчитаме и да се надяваме на собствения си имунитет. А докато чакаме той да се активира – можем да се доверим на „народните“ и прочее неспецифични средства. Но има и нещо друго. Ние сякаш се поразглезихме. Къде по-просто е да пием няколко дни антибиотици при ангина например, вместо да опитаме да облекчим със­тоянието си с по-прости средства. Ако си направим труда да лекуваме по този начин по-леките стадии на болестите, когато се наложи при по-сериозна болест да приемем антибиотик, той „ще си свърши работата“. Въобще, антибиотиците получиха такова широко разпространение не заради някаква мнима „абсолютна ефективност“, а преди всички заради удобството. Много по-голяма защита осигурява ваксинопрофилактиката. Вярно че се случват усложнения за съжаление по­някога фатални, но това не означава, че всички останали трябва да се лишат от подобна защита. Защо нападаме ваксините, а не си даваме сметка, че заради антибиотиците стотици и хиляди деца и възрастни заболяват от алергии, бронхиална астма, увреждат се черният дроб и бъбреците, да не говорим, че има случаи на летален изход заради анафилактичен шок? Защо това не се отчита?

 

Ваксинопрофилактиката вече е стар метод

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *