Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Три банана пазят от инсулт

Най-новото изследване на учени от Великобритания и Италия показва, че три банана на ден са достатъчни, за да предпазят от мозъчен инсулт. Този плод осигурява на организма жизнено-важния калий.

Консумацията му намалява с цели 21% риска от създаване на кръвни съсиреци. Орехите и рибата също имат свойството да предпазват от тях. Един банан съдържа около 500 милиграма калий. Той помага за регулирането на кръвното налягане и контролира баланса на течности в организма. Бананите са отлично средство, с което да се подсили организмът след прекарано заболяване.

Същевременно някои други учени посочват, че бананите не се препоръчват за хора, предразположени или болни от канцерогенни заболявания.

Из в. „Лечител”

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *