Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо сърдечните пристъпи се случват най-често през лятото?

ВНИМАНИЕ!

Веднага се обърнете към лекар, ако почувствате бол­ка в гърдите или забележи­те, че сърцето ви започва да бие много неритмично без видими причини. Сред тревожните признаци за топлинен удар или сърдечни не­благополучия попадат следните симптоми – тежест в краката, сънливост, постоянна умора.

В горещите дни много хора се оплакват от сър­дечни нарушения – не само възрастните и страдащи­те от хронични заболява­ния, а и съвсем здрави, и знаете ли каква е причина­та – употребата в големи количества на ледени на­питки и сладолед. Затова специалистите препоръч­ват да пиете течности­те на малки глътки, за да може организмът да успее да се адаптира и да не изпадне в шок. Освен това не позволявайте слънцето да напича пряко и упорито главата ви. Ако -на човек му е проблемно да осъществява адекватна топлообмяна с външната среда, той може да из­падне в тежко състояние, което се нарича топлинен удар. В тази ситуация не трябва да се изключва вероятността от развитие на инфаркт, инсулт и други неприятни състояния като тежка аритмия.

Обикновено по време на горещините човек силно се изпотява и организмът се обезводнява, което предизвиква сгъстяване на кръвта. Могат да възникнат тромбоза, аритмия, да се блокират кръвоносните съдове в главния мозък и В сърцето. Не е изключено да се развият инфаркт и инсулт.

Най-идентифицирана, може да се предпише и подходящо лечение. След като започнете лечението, трябва да се придържате стриктно и сиропите.

Ако приемате диуретици, най-добре се консултирайте с лекар, който да определи каква доза е безопасн. Защото с обилното потоотделяне  и приемането на хапчета много бързо ще се обезво­дни организмът ви.

Много внимателни трябва да бъдат и тези, които приемат препа­рати за разреждане на сърдечните съкращения. Защото по-редкият пулс не позволява на органи­зма адекватно да отделя топлина. Така директно си осигурявате топли­нен удар, който е крайно опасен.

Още по-Внимателни трябва да са и тези, кои­то проявяват склонност към тромбози или хората с механични сърдечни кла­пи, както и тези, които приемат специални пре­парати за разреждане на кръвта. Много точно трябва да се определи до­зата на препарата специ­ално за летните месеци, за да не се допусне силно сгъстяване на кръвта, за­щото могат да възникнат тромбози.

 

Проф. Асен Гудев в предаването на ТВ Европа „Още за здравето“

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *