Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ревливото бебе

Синът ми е на 4 месе­ца и има периоди (пре­димно нощем), когато плаче неутешимо повече от половин час. Как да го успокоя?

Първо и най-важно е да се увериш, че всички физиче­ски потребности на бебето са удовлетворени. Ако е нах­ранено, пелената му е чиста и суха, не му е студено или прекалено топло, възможно е да има колики, някаква друга тревога или вътрешно напрежение, които може да изрази само с плач. Не го ос­тавяй в тези моменти да пла­че. Уважавай потребностите на рожбата ти от любов, коя­то то усеща чрез сигурното и успокояващо присъствие на мама и татко.

Готовността на роди­телите да бъдат близко до рожбите си е основна предпоставка за спо­койствието на бебето. Дори при колики едно от най-ефикасните средства да помогнеш е да притиснеш до теб коремчето на малкото. Когато усети полюшването и топлината от допира с май­чиното тяло, детето се чув­ства защитено и става много по-спокойно.

Има и много странич­ни фактори, които влия­ят върху бебето, като на­пример атмосферата в дома или напрежението на май­ката особено във вечерните часове. Изнервените и стресирани родители предават на детето напрежението си и по този начин му „съобщават“, че нещо не е наред. То на свой ред се освобождава от негативните емоции с плач.

Постарай се около мал­кото никога да не се по­вишава тон. Децата в тази възраст са изключително чувствителни по отношение на силните шумове, неза­висимо от техния източник. Нека вечерните часове да бъдат релаксиращи за всич­ки в семейството. Добре е светлината да е приглушена, а за настроение пусни нежна класическа музика.

Коментирай проблема и с педиатъра на детето, който има преки наблю­дения върху малкото и би могъл да ти даде конкретен съвет след прегледа му и при нужда да ти препоръ­ча например хомеопатичен препарат за безсъние и без­покойство при кърмачета и малки деца.

сп. „Моето дете”

 

Виж още съвети как да успокоиш плачливото мъниче!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *