Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекувайте причините за хроничния кулит!

От няколко години имам запек, постоянно чувствам, че корема ми се подува. Усещам и една постоянна тежест долу в тази. Често изхождам твърди изпражнения със слуз. Личният ми лекар ми постави диагноза хроничен колит. Искам да попитам относно ли е това заболяване и дали това не симптоми и и на нещо по-сериозно ?

Иван Ангелов, Бургас.

Един от първите автори, които е описал кулита е шведския лекар Аксел Мунте, който е завършил във Франция, специализирал е при проф. Шарко. Той се насочил към медицината, тъй като бил беден, но и много амбициозен. Мунте си поставил за цел да купи най-красивата част от остров Капри – Сан Микеле, за да спечели благоволението на местна красавица.

В началото на 20 век най-модерната болест в Париж била хроничния апендицит. Много скучаещи богати дами постоянно посещавали кабинетите на известните лекари, за да питат “как се развива тяхното заболяване”.

Модата обаче отминала, когато в САЩ започнали масово да оперират апендицитите и по този начин радикално да ги лекуват. Точно в този момент дошъл и звездният час на Аксел Мунте, който започнал да лекува елита от хроничен колит. Заболяването е много подходящо, за да забогатеят лекарите. Хроничният колит е често срещано заболяване от което не се умира, но и трудно се оздравява. Разказах Ви това по повод притесненията ви дали това заболяване е опасно.

Причината за него могат да бъдат различни – дразнещи храни, продължителното приемане на някой медикаменти, честа консумация на алкохол, радиацията, различни заболявания на стомаха и черния дроб, ендокринни заболявания, обемни процеси в малкия таз и др. Посъщество хроничният колит е заболяване, при което се увреждат функциите на дебелите черва – евакуационна, резорбативна и секреторна.

Клинично се проявява с с нарушена дефекация, чувство за тежест, каквото изпитвате и вие, подуване на корема. Появяват се тъпи, умерени до остри коликообразни болки до пъпа. Болните най-често имат запек, който понякога се редува с диария.

Лечението на заболяването е в зависимост от причините. Във всеки случай се налага болните да спазват индивидуална диета. Ако кулитът се е развил като усложнение на друго заболяване, първо трябва да се излекува то. Без да направите това успехът в борбата с кулите няма да е пълен.

В лечението се включват и витамини от групата В /В1, В2, В12/, витамин С, витамин А. В зависимост от преобладаващите оплаквания се налага употребата на медикаменти за овладяване на запека, респективно диарията, анемичния синдром и др. Провежда се противовъзпалителна и противоинфекциозна терапия.

Д-р Емануил Манев, специалист по вътрешни болести – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Лекувайте причините за хроничния кулит!

  1. Pingback: Колитът е заболяване на дебелото черво | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *