Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Затлъстяването може да се дължи на проблеми с щитовидната жлеза!

При проблеми с щитовидната жлеза – ако изведнъж започнете да трупате килограми, без да сте променили начина си на живот

Само за една година на­пълнях с 20 килограма, без да променям начина си на живот. Консултирах се е лична­та лекарка, която ми препоръча да изследвам щитовидната си жлеза. Възможно ли е затлъстя­ването ми да е в резултат на такъв проблем?

Катя Щерева – София

Разбира се, че е възмож­но. Намалената функция на щитовидната жлеза наис­тина може да доведе до по­вишаване на наднормените килограми. Обикновено в такива случаи напълнява­нето става много бързо и е невъзможно това да е от прекаляване е храната или от водене на заседнал жи­вот. Промяната в теглото е само един от симптомите на заболяването на този важен орган и рядко е един­ствен. Затова при такова скоростно напълняване най- напред трябва да си направите изследване на кръвта. Освен това трябва да се консултирате с ендокринолог, за да се изключи не само хипотиреоидизъм, но и други заболявания, които могат да доведат до покачване на теглото. А след като устано­вите причината за на­пълняването, е време да започнете лечение.

Ti-Life_shtitovidnata-jleza

 

Д-р Папазова за хормоналните проблеми:

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *