Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Говорите ли си сами?

Говорейки на себе си, човек може да стимулира интелигентността си, смятат специалисти.

На всеки човек му се е случвало да се обръща персонално към себе си. И въпреки, че може да ви сметнат за луд, че си говорите сам, учени са на мнение, че това помага за по-добрата концентрация, въображение и стимулиране на интелекта.

В проучване психолози поставят в дадени ситуации възрастни хора, които трябва да търсят нещо. Изследователите наблюдават, че те често си мърморят, докато отварят шкафове, хладилника и врати в търсене на дадения обект. Резултатите показват, че говоренето на себе си помага на хората да се концентрират и да намерят търсения обект много по-бързо.

Речта не е само средство за комуникация, но и за излагане на аргументи, които засилват възприятието и мисловната дейност, обясняват специалисти. Изказвайки мислите си на глас ще забележите колко по-лесно тече мисълта и се достига до рационално и правилно решение на даден проблем или ситуация.

Изследователите се надяват на допълнителни проучвания в тази насока, които ще включат и сканиране на мозъка по време на вербалната комуникация на доброволците със самите тях. По този начин ще се проследи участието на мозъчните пътища и ще се добие по-добра представа за случващото се и как то помага на интелекта и концентрацията.

Следващият път, когато някой ви се подиграва, че си говорите сам, когато търсите вашия мобилен телефон, то не му обръщайте внимание и продължете да го правите, защото най-вероятно така ще го намерите по-бързо.

 

 С какво неврозата се различава от обикновената раздразнителност?

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *