Говорите ли си сами?

Говорейки на себе си, човек може да стимулира интелигентността си, смятат специалисти.

На всеки човек му се е случвало да се обръща персонално към себе си. И въпреки, че може да ви сметнат за луд, че си говорите сам, учени са на мнение, че това помага за по-добрата концентрация, въображение и стимулиране на интелекта.

В проучване психолози поставят в дадени ситуации възрастни хора, които трябва да търсят нещо. Изследователите наблюдават, че те често си мърморят, докато отварят шкафове, хладилника и врати в търсене на дадения обект. Резултатите показват, че говоренето на себе си помага на хората да се концентрират и да намерят търсения обект много по-бързо.

Речта не е само средство за комуникация, но и за излагане на аргументи, които засилват възприятието и мисловната дейност, обясняват специалисти. Изказвайки мислите си на глас ще забележите колко по-лесно тече мисълта и се достига до рационално и правилно решение на даден проблем или ситуация.

Изследователите се надяват на допълнителни проучвания в тази насока, които ще включат и сканиране на мозъка по време на вербалната комуникация на доброволците със самите тях. По този начин ще се проследи участието на мозъчните пътища и ще се добие по-добра представа за случващото се и как то помага на интелекта и концентрацията.

Следващият път, когато някой ви се подиграва, че си говорите сам, когато търсите вашия мобилен телефон, то не му обръщайте внимание и продължете да го правите, защото най-вероятно така ще го намерите по-бързо.

 

 С какво неврозата се различава от обикновената раздразнителност?

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *