Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Уникално! И здравето си има аромат!

Оказва се, че здравето има мирис или иначе казано – определени аромати оказват благотворен ефект върху него

Определени аромати имат свойството не само да влияят върху настроението на човек, но и върху неговото здраве, сочат резултатите от последните проучвания в областта.

Познат, приятен и любим мирис повишава настроението, предизвиква усмивка и радост, а всички тези емоции, на свой ред, благоприятстват здравословното състояние на човек, заключават изследователи, цитирани от Би Би Си.

Именно заради това, на особена почит във Великобритания през последните години се радват изследвания, свързани с ароматните композиции и с тяхното въздействие върху психиката и физиката.

Понякога резултатите от подобни проучвания се пазят дори в тайна, когато са поръчани от специализирани лаборатории и дори от военни структури.

Това, което се знае и което се радва на особена популярност, е, че някои миризми предизвикват еднакви реакции във всички хора. Така например:

–          мирисът на лавандула увеличава работоспособността;

–          ароматът на току що изпечен хляб или на ванилия възбужда апетита;

–          мирисът на бял бор или на евкалипт укрепва имунитета, а на лайка – убива вредните микроби във въздуха.

На особено внимание през последните години се радват и ефирните масла. Някои от тях се отличават със свойството да забавят окислението на мазнините, които се съдържат в местните продукти, като по този начин се запазва за по-дълъг период от време добрият външен вид и приятният аромат на продуктите.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *