БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

От отекли глезени страдат най-вече жените!

Здравейте, от няколко месеца забелязвам, че глезените ми са подути и отичат. Моля ви да поясните какви заболявания може да причинят такива отоци и какви мерки трябва да взема, за да не се стига до лечение с медикаменти?

Стефка Христова – Хасково

Отеклите глезе­ни, които често безпокоят най-ве­че по естетични причи­ни, могат да се окажат симптоми на сериозни болести. При млади хора обикновено са свързани със съдови заболявания. Най-често при варикозна болест, която освен с отоци „украсява“ краката и с „рисунки“ от разшире­ни вени. От заболяването страдат предимно жени­те. Мъжете боледуват 2-3 пъти по-рядко. За стра­данието има много пред­разполагащи фактори, но най-разпространеният е дългото стоене прав. Друга причина е сърдечна­та недостатъчност. Сре­ща се при възрастни хора с хронични кардиологични заболявания. Затова спе­циалистите съветват жените като се върнат вкъщи, да поставят кра­ката си на по-високо за около 10-15 минути. Така ще „задвижат“ застояла­та през деня венозна кръв към сърцето. Добре е да се използва т. нар. комп­ресорна терапия – лечебни чорапи, които се прода­ват във всяка аптека. Те тонизират съдовете. В никакъв случай не бива да се стягат бедрата.

 

Какво може да причини подути глезени?

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *