ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Млада кожа през пролетта

Настъпва прекрасен период за кожата. Бледият зимен тен, реакциите на студа, липсата на витами­ни – всичко това сега е зад нас. Да дадем на кожата си това, от което се нуждае – грижа и подходящи продукти, за да за­блести с пролетно настроение!

Третиране на петната

Те се пораждат по повърх­ностните и средните слоеве на кожата. Ако причините са в хормонални смущения, петната са по-дълбоки, а тези, които се дължат на слънцето, са по-повърхностни. Внима­телният медицински пилинг може да премахне голяма част от пигментните петна. След процедурата не бива кожата да се излага на слънце. Друг начин да им бъде въздействано е чрез разтвор на ароматни масла. В една супена лъжица растително масло от жълт кантарион се разтва­рят 1-2 китки ароматно масло от хеликризум. Течността се втрива в петната с лек масаж. Ефектът се подсилва от 1 кап­ка ароматно масло от морков. Маслото от жълт кантарион е фоточувствително, затова не използвайте това средство през лятото.

Полезна мазнина

Текстурата на един крем зави­си от съотношението между мазнината и водата в него. През пролетта все още можете да използвате по-богати, под­хранващи кремове. Вкъщи си направете чудесна маска от един пасиран банан и няколко капки ароматно мас­ло от сладък бадем. Направете хомогенна смес и я нанесете върху лицето. Нека престои 10-15 минути. Премахнете я с леко затоплено бадемово тоалетно мляко.

Яжте по една малка шепа ядки на ден и изпозвайте за салата­та около 2 с.л. различни растителни масла.

Край на зачервяването

Промяната в температурите може да предизвика появата на червенина по лицето. Мно­го добри резултати срещу този проблем дават процедурите с лазер. Електрокоагулацията е подходяща за по-големи спукани кръвоносни съдове, които са с по-трудни за достъп места като основата на носа например.

С подходящо хранене може да се укрепи кожната бариера. Добре е да се избягват кисе­лите подправки като оцета и киселинообразуващите храни като червеното месо и каран­тиите. Ограничете също про­дуктите от краве мляко.

Компресите с вода от лайка действат успокояващо.

Фини пори

Най-ефикасният метод за из­глаждане на кожния релеф е медицинският пилинг на базата на неагресивни хими­чески продукти. Един месец след това не бива кожата да бъде излагана на слънце. Ос­вен това е необходима добра хидратация на кожата.

Вкъщи можете да си на­правите смес от 1 с.л. орехово масло и 1 с.л. смлени бадеми или ове­сени ядки. Масажирай­те внимателно кожата с получената смес, след това изплакнете с хладка вода и нанесете хидратантен крем.

Стягане на силуета

През пролетта започваме да мислим за диети и да прила­гаме по-стриктен режим на хранене. Върху кожата това може да се отрази доста не­благоприятно и тя да увисне. Най-добре е да не се лишавате от основни хранителни веще­ства и в същото време да се по­грижите за кожата на тялото с подходящи средства.

Масажирайте се с рас­тително масло от роза, в което са разтворени няколко капки лимонова или евкалиптова есенция.

Заздравяване на епидермиса

Нетолерантна кожа наричаме тази, която реагира лес­но на различни дразнители със зачервяване, „дърпане” и сърбеж. Това говори за със­тояние на потенциално възпаление. Използвайте само хипоалергенни козметични продукти.

Включете в менюто си пълнозърнести проду­кти, бедни на глутен.

Блестящ тен

След дългата зима тенът често е „помръкнал”. И тук от голяма полза би бил медицинският химически пилинг, тъй като сивкавият цвят на кожата всъщност се дължи на натрупване на мъртви клетки или пък на меланин. След пилинга кожата става по-хомогенна и искряща

Хранете се с различни видове кръстоцветни зеленчуци – прясно бяло зеле, карфиол, броколи и т.н. Правете си отвapa oт розмарин, която избистря тена.

Опитайте и този дома­шен бульон – в 2 литра вода сварете за 20-25 минути 3 нарязани на кубчета морков, бялата част на стрък праз, 1 скилидка чесън,  половин глава лук и подправки за супа. Не добавяйте нито сол, нито черен пипер. Прецедете и пийте.

Спокойна кожа на главата

При екзема и псориазис кожата на главата може да се изсуши. Някои дерматолози препоръчват всекидневен прием на пробиотици в продължение на 3 месеца.

Правете си масаж на кожата на главата с чаша ябълков оцет, в която са разтворени 5 капки ароматно масло от мушкато.

Преодоляване на лишеите

Те са знак за изсушаване на кожата. Като дерматологичен проблем лишеите са нещо средно между прекалено суха­та кожа и екземата. Характе­ризират се с лек възпалителен процес. Лишеите имат неясна природа и невинаги се лекуват лесно. Понякога третирането им с богати мазнини продукти се оказва ефикасно.

Масажирайте всеки ден местата с лишеи с ня­колко капки растително масло от черен кимион, докато се стигне до подобрение.

Грижа за ръцете

Те непрекъснато са изложени на климатичните въздейст­вия – студ, вятър, влага, слън­це. По тях се появяват петна, кожата им изсъхва. При пет­на най-ефикасен е пилингът. Вкъщи можете да натъркате кожата на ръцете със смес от 1 с.л. орехово масло и 1 е.л. бяла кристална захар. След това за­дължително намажете ръцете с хидратантен крем.

         сп. „Здравен журнал“

 

 

СПАсителна програма за красота

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *