ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Черната класация на пестицидите!

Човечеството в устрема си да консумира все повече продукти и храни, започна да тори посевите, за да раждат повече и да боледуват по-малко. На практика няма плодове, зеленчуци или други растителни продукти, които да не съдържат пестициди в себе си. Те проникват в почвата, водата, околната среда и така тровят още повече хората. Има стотици изследвания на тази тема, резултатите от щях са шокиращи, но въпреки това световната общност не предприема радикални мерки за ограничаване потребление­то на пестициди. Дори в Китай се произвеждат и фалшиви такива, които съдържат неясно какви химически отрови в себе си, но са по-евтини от легалните…

Американската организация „Environmental Working Group“ (EWG) установи кои видове плодове и зеленчуци натрупват най-голямо количество пестициди. Изследването се основава на данни на 43 000 лабораторни проби от селскостопански продукти, проведени от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) през 2000- 2005 г.

Въз основа на резултатите е изготвена класация на продаваните в САЩ плодове и зеленчуци в съответствие с количеството на откритите в тях пестициди.

На първо място с най-високият рейтинг 100, заемат прасковите. Съдържанието на химичните вещества и препарати в останалите плодове и зеленчуци е изразено като процент от този „прасковен еквивалент

Второ място със способността си да натрупват пестициди са ябълките с оценка 96. В първите десет се класират чушките (86), нектарините (84), ягоди (83), череши (75), зелена салата (69), грозде (68) и крушите (65).

На последно място в тази класация са: лукът и авокадото с оценки 1, и почти не съдържат пестициди са: царевицата (2), ананас (7), киви (9), зелен грах (11), аспержите (11), банани (16) и зелето (17).

Патладжаните са на приличното 34-то място в класирането с оценката 19. Доматите са на 30 място, лимоните и грейпфрутите – 31. Картофите и морковите задържат също много пестициди и са заели 12-то и 13-то места в класирането с оценки съответно 58 и 57.

Изследователите предлагат на купувачите важен съвет: обелването на корите на плодовете е напълно безсмислено, защото това не помага за премахване на пестицидите, факт е, земеделските произво­дители днес използват химикали не само чрез разпръскване, а и директно в земята при поливане, за­това пестициди са открити не само в корите, но и в ме­сестата част на плодовете. В същото време е известно, че в кората се съдържат изключително полезни за здравето вещества.

 

Пестицидите увреждат мозъка и нервната система!

 

Последици от пренаселването на земята (част 1):

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *