Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бебето ми много хълца

Дъщеря ми е на 3 месеца и често хълца. Как е най-добре да й помогна в тези моменти?

Още на 2-рия месец от вътреутробното развитие бебето хълца, показват ехографски наблюдения.

Бебетата често хълцат. Много майки усе­щат това още докато са бременни. Това не трябва да те безпокои. За детето хълцането не е нито страшно, нито особено смущава­що и болезнено, както си мислят възраст­ните, като гледат как цялото мъниче под­скача в тези моменти. По принцип хълцането е свързано със съ­брания въздух и със свиването и отпускане­то на диафрагмата.

Най-често се появява по време на или след хранене, тъй като диафрагмата се намира близо до стомаха. Ако забележиш такава зависимост, намали количеството на при­еманата храна. Когато стомахът се разши­рява твърде бързо или се напълни твърде много, това може да доведе до спазми на диафрагмата. Прави паузи в процеса на хранене, като повдигаш детето и го изчак­ваш да се оригне.

Поглъщането на много въздух при хранене също може да създаде такъв проблем. Зато­ва се опитай да намалиш поглъщането на въздух, което се случва често при по-лакомите деца. Ако кърмиш, обърни внимание на правилното засукване – устните на бе­бето трябва плътно да покриват ареолата. Звуците, които издава бебето ще ти под­скажат дали суче твърде бързо и поглъща въздух. Ако храниш малкото с шише, вни­мавай то да е под ъгъл от 45 градуса. Добре е да държиш бебето по-изправено в скута си, докато го храниш. И не пропускай ориг­ването – това освобождава напрежението върху диафрагмата.

Понякога хълцането започва, когато на бе­бето му е студено, затова провери крачетата и нослето, за да разбереш дали това е така. Най-бързият начин малкото да спре с хъл­цането е да му дадеш да суче, а при по-го­лемите – малко водичка.

Експертите на сп. „Моето дете” отговарят на вашите въпроси.

 

 

На какво се дължи изтощителното хълцане?  

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *