ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се справя с кандидозата на езика?

Езикът ми постоянно с бял налеп. Поставиха ми диа­гнозата кандидоза. Лекуват ме, но няма подобрение. Предписаха ми и мехлем с масло от ракита. Изплаквам устната си кухина и с настойка от прополис. Може би не правя нещата както трябва? Моля да ми отговорите как тряб­ва да постъпя при лечението?

Митко Богданов – Благоевград

Всъщност вие се лекувате съвсем правилно. Но след като няма ефект от лечението, зна­чи причината за кандидозата трябва да се търси другаде. За начало изяснете състоянието на храносмилателния и стомашно-чревния си тракт. А също и състоянието на жлъчната система, функцията на задстомашната и щитовидната жлеза. Помолете лекуващия лекар да ви даде направление за ултразву­ково изследване на тези органи. Ако се окаже проблемът в някой от тях, тогава с лечението ви ще се заеме гастроентеролог.

МЕЖДУ ДРУГОТО:

  • Ако езикът ви се покрива с налеп само сутрин, а през деня постепенно изчезва, тогава едва ли става дума за кан­дидоза. Имайте предвид, че дори и най-незначителното нарушение в храненето може да провокира появяването на такъв бял налеп.
  • И запомнете: мехлемът, който са ви предписали, може да се използва не повече от 14 дни. След това го замене­те с друг. Или се доверете на фитотерапия – изплаквай­те устата си с отвара от жълт кантарион или настойка от дъбова кора. И още едно допълнително средство – лактобактерии. Те са пагубни за гъбичките. В аптеките се продават пре­парати с лактобактерии.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *