ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лекувам екземата, но се влошава!

Преди няколко години ми беше поставена диагнозата микотична екзема, локализирана на и около пръстите на краката и на няколко места по пръстите на ръцете ми. Лекувах се в продължение на 2 седмици, след които екземата на краката ми затихна и почти изчезна. Проблемът на ръцете по същия начин намаля, а впоследствие започна да се появява и изчезва периодично, в резултат от изпотя­ване, контакт с перилни или миещи препарати и прахове. Екземата на краката ми постепенно изчезна напълно и през последните години не се е появявала. Но в началото на отминалото лято отново се прояви и се обостри значително. А вечер сърбежът буквално става нетърпим. Пиша ви, защото въпреки упоритото лечение екземата не затихва, нито изчезва, даже ми се струва, че на моменти се засилва повече. Спазвам строга хигиена на краката и ръцете, ползвам антиалергични сапуни, всеки ден сменям обувките и нося само естествени материи. Моля за вашето мнение дали отново да приложа лечение тридерм и певарил, или има други по-подходящи препарати, които да намалят мъките ми от тази екзема.

Станислава Мавродиева – Пловдив

По начина, по който опис­вате страданията си, трудно може да се отго­вори дали се касае само за гъбична инфекция. За да се докаже такава инфекция, е необходимо да се направи конкретно изслед­ване. Съвсем не е, изключено и е много възможно да се касае за друго заболяване. Лечението с тридерм е по-скоро лечение на сляпо и се използва тогава, когато не може да се постави точна диагноза. След като сте опитали и твърдите, че нямате подобрение, а дори и известно влошаване, ви съветваме да прекратите употребата и на антимикобета и на низорал. Също така не е добра идея да започнете да използва­те каквото и да е, без да е поставена точна диагноза, защото вместо да се подобри, състоянието ви по-скоро може да се влоши.

Най-добре би било да посе­тите кожен лекар и да поис­кате консулт с няколко добри дерматолози.

Какво да очакваме при цялостен преглед при дерматолог:

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *