Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Предимствата и вредите на морската и готварската сол

В последно време все повече хранителни продукти са в списъка на съмнителните. Такъв продукт е и солта. Много хора искат да знаят коя сол е по-безопасна морската или готварската. Тази статия ще се опита да отговори на този въпрос.
Морската сол е нерафинирана сол получена директно от морето чрез естествено изпарение. Производителите на морска сол не са я усъвършенствали като другите видове сол. Тя може да съдържа минерали като желязо, магнезий, калций, калий, манган, цинк и йод. Повечето от експертите смятат, че морската сол е по-безопасна от готварската, тъй като тя не съдържа вредни хранителни вещества като готварската.
Готварската сол е един от най-разпространените видове сол и се среща във всяко едно домакинство. След добиването и тя се обработва химически. Поради химическите процеси с които се обработва готварската сол е лишена от всички минерали, различни от натрий и хлорид. В действителност готварската сол е 99.9% натриев хлорид. Видовете готварска сол са обикновена и йодирана.
И двата вида сол и морската и готварската съдържат в себе си натрий и хлорид, но все пак има някои различия между тях. Готварската сол съдържа някои неестествени съставки, като противослепващи агенти и захари. Противослепващите агенти предотвратяват слепването, но антислепващите агенти може да съдържат алуминий. Йодът, който се добавя в готварската сол се добавя под формата на калиев йодид. Вкусът на двата вида сол също е малко различен. Поради наличието на минерали морската сол не е толкова солена като готварската. Морската сол може да е по ароматна от готварската. Що се отнася до външния вид готварската сол е по-фина и пластична, докато морската сол може да има сивкав или дори розов оттенък.
Морската сол има повече предимства от готварската, тъй като съдържа около 80 минерала, които помагат на тялото да запази кръвните клетки здрави. Не пречи на съня и насърчава по-правилната работа на черния дроб, бъбреците и надбъбречните жлези, също така повишава имунитета, не води до повишаване на кръвното налягане.
С няколко думи казано морската сол е много по-полезна за здравето от готварската, но и двете трябва да се използват в умерени количества. Особено важно е това да се знае от хора с високо кръвно налягане те дори трябва да намалят до минимум използването на сол без значение дали тя е морска или готварска.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *