ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кератоканусът е заболяване, което може да се коригира с лещи

Кератоконусът е рядко срещано заболяване на роговицата на окото и засега не е намерено лечение за него. При кератоконуса роговицата на окото изменя формата си, обикновено засяга и двете очи и започва през пубертета или в края на пубертета. Това състояние може да е прогресивно или да се развива много бавно в продължение на 10 години и повече.
В ранните стадии на болестта проблемите със зрението може да се коригират с очила или контактни лещи, но ако заболяването е прогресирало може да се наложи оперативна намеса. Признаците и симптомите на болестта може да се променят с напредването на болестта. Те включват:
• Замъглено или изкривено зрение.
• Повишена чувствителност към ярки светлини.
• Проблеми с нощното виждане.
• Главоболие от преумора на очите.
• Внезапно влошаване или замъгляване на зрението, причинено от състояние, при което роговицата се разкъсва и се изпълва с течност.
Какво предизвиква кератоконуса все още не е известно. Някои експерти смятат, че заболяването може да е предизвикано от едно разстройство вместо причините да са няколко. Ако имате навика често да триете очите си това може да е причина да нараните роговицата на окото си  и да развиете кератоконус. Риск да развиете това заболяване е ако имате наследствени заболявания или генетични, като например синдром на Даун. Кератоконуса е вероятно да се развие и при хора с алергии и астма, както и при някои ретинални заболявания.

Лечението на кератоконуса зависи от това колко тежко е заболяването и колко бързо напредва. Лека до умерена форма може да се лекува с очила или контактни лещи и при повечето хора зрението се стабилизира до няколко години, без да има сериозни последици. В около 10% до 20% обаче от хората може да се наложи операция. За повечето хора с кератоканус контактните лещи са най-ефективното лечение.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *