Можете да се излекувате напълно от хепатит С !

Основното лечение се извършва с препарати от групата на интерфероните, които са доста силни лекарства. Това са препарати, потискащи активността на виру­са. Те се комбинират с още един противовирусен препарат – рибавирин или неговите аналози. Именно този „двоен удар“ по хепатита в днешно време се смята за най- ефективната терапия. Но това е обща схема. За всеки пациент се съставя индивидуален лечебен план, защото приемани­те препарати никак не са безобидни. Освен че лекуват, те могат да пре­дизвикат и нежелателни последствия. Затова е важно да се подберат ефективно и в безопасни дози, както и да се изчис­ли продължителността на терапията.

Когато се съставя такъв план, се вземат предвид някои параме три, като на първо място са възрастта и полът на пациента; на второ – съпътстващите забо­лявания, и на трето – ак­тивността на вирусния процес. Затова преди лечението пациентът се изследва обстойно.

Понякога лечението продължава години, всич­ко е различно, но мини­мумът е половин година. Причината е в това, че вирусът на хепатит С не просто си живее в организма. Той се и раз­множава и постоянно се видоизменя. Това се случва под действието на лекарствата, зависи и от собствения имунитет на пациента. Мутирайки, този вирус се опитва да оцелее, да устои пред лечебния натиск, в резул­тат на което се образу­ват нови негови типове.

Ето затова е коварен.

Най-сложни за лече­ние са вирусите 1А и 1 В, за тяхното лечение се изискват и повече лекар­ства, и по-дълго време за въздействие.

ВНИМАНИЕ!

С хепатит С втори и трети тип нещата стоят малко по-просто. При добро стечение на обстоятелствата можете да се справи­те само за шест месеца. Но каквото и да се е случило, съществува едно правило: първото от­рицателно изследване за количеството на вируса трябва да се получи още през първите три месе­ца от лечението.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.