4 грешки, заради които отслабването е трудно!

Ето защо се случва така, че се стараем и ограничаваме, а не отслабваме!

Много от хората, които имат проблеми с килограмите, са на крачка от тотален отказ да се борят да отслабнат. Причината се крие в това, че каквото и да правят, от каквото и да се лишават, ефект няма – килограмите са си там, повече са, тежат и смущават.

Причината, според специалисти в областта на храненето, се крие основно в това, че подхождаме към всеки следващ хранителен режим, който ни обещава намаляване на телесното тегло, неправилно. Допускаме грешки, които правят отслабването прекалено трудно!

Ето кои са някои от най-често допусканите грешки:

–          не преценяваме порциите си правилно – дори да ядем здравословна и полезна храна, това не означава, че от нея можем да ядем в неограничени количества. Само тогава, когато се научим да съблюдаваме дневния прием на калории, тогава ще можем да отслабнем. Не забравяйте – калории, а понякога много калории, носят и похапванията между основните хранения;

–          прекаляваме с мазнините – ограничаваме храната, но залагаме на храна, богата на мазнини, защото по-малко количество от нея ни засища за по-дълго. Когато обаче преобладават мазнините, за какво желание за отслабване на практика става дума;

–          пропускаме закуската – една от основните грешки, които допускаме, се крие в това, че редовно „забравяме” да закусваме, а след това претоварваме организма, компенсирайки пропуснатите калории;

–          не консумираме хляб – друга честа е грешка е тоталното изключване на хляба от менюто. В действителност обаче пълнозърнестият хляб би трябвало да бъде основата на всяка успешна диета.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *