ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Внимание! Ето колко опасни са пролетните диети!

С идването на топлото време първата ни мисъл е, че трябва да се преобразим!

Пролетта за мнозина е повод за промяна – не само в нагласите към света, в целите, но и по отношение на външния им вид. Много хора решават, че именно сега е подходящото време за отслабване, защото до топлите летни дни не остава много време.
С тази идея те се подлагат на изтощителни диети, без да се замислят колко точно вредни са те!
А те са вредни! Много вредни!
Изследователи от университета в Мичиган, САЩ предупреждават, че спазването на нисковъглехидратна диета през пролетните месеци, а и не само, провокира влошаване на състоянието при хора, които страдат от стомашни проблеми. Особено опасни са ограничените хранителни режими за тези от нас, които не са наясно с това, че имат заболяване на храносмилателната система като колит, язва или гастрит.
При тежки случаи на заболяването несъобразени със здравословното състояние диети могат да бъдат дори смъртоносни.
Причината за този риск се крие в обстоятелството, че ограниченият прием на калории води до развитието на патогенни бактерии в дебелото черво на човек.
В същото време, диетата намалява защитните сили на човек.
Нещо повече – изследователите са потвърдили, че хората, които редовно се подлагат на диета, много по-често заболяват и много по-трудно се справят дори с най-обикновен грип или настинка.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *