ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Няколко изпитани народни рецепти лекуват цистит

Народната медицина много често ни помага при различни заболявания. Тези рецепти са изпитани при лечението на цистит.

Вземат се 20 г ситно надробени стръкове от мента, заливат се с половин литър кипяща вода, варят се 5 или 10 минути след което се оставят да изстинат, отварата се прецежда и от нея се пие по 1 чаена чаша три пъти дневно в продължение на 1 месец.

При дразнене и болезнени спазми на пикочния мехур дължащи се на цистит, се приема топла запарка от хмел. За целта една супена лъжица съцветие от хмел се залива с една чаена чаша вряща вода, загрява се 5 минути на слаб огън, оставя се да кисне 1 час и се прецежда, от топлата запарка се пие по една супена лъжица 3 пъти дневно 30 минути преди хранене. Запарката се приема продължително време.

При хроничен цистит всеки ден се изпиват по една или две чаши топъл чай от царевична коса.

При болезнено уриниране: вземат се изсушени семена от краставица и се счукват на прах. Две чаени лъжички се заливат с една чаена чаша вряща вода. Сместа се загрява 15 минути на слаб огън, оставя се да кисне 30 минути и се прецежда. От запарката се пие по една трета или една втора чаена чаша три пъти дневно 30 минути преди хранене.

Вземат се 1 или две чаени лъжички пъпки от черна топола и се заливат с 100 мл чиста домашна ракия или водка. Сместа се оставя да престои 7 дни на тъмно, след това от нея се приемат по 20 капки 3 пъти дневно по време на ядене.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *