Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо невритът на зрителния нерв е опасна болест?

Моля да обясните възможно ли е след боледу­ване от грип да ми се влоши зрението? Уж оздравях, но усетих, че имам проблеми сочите.

Иван Панайотов – по електронната поща

Грипният вирус е една от основните причини, ко­ито могат да предизвикат неврит на зрителния нерв. Връзката е очевидна – нер­вите, в случая зрителният нерв. А следствието – са­мото възпаление, наречено неврит на зрителния нерв. Точно този нерв директно съединява зрителния ни орган с мозъчните нерви. Именно по него постоянно се подава получената зрител­на информация. Характерното при неврит на зрителния нерв, за разлика например от неврит на лицевия нерв, е това, че в този случай няма болка. Тази болест се проявява с други симптоми и основният е нарушение на зрението, както се е случи­ло при вас. Грипният вирус се разпространява и по нервната система на орга­низма, буквално се внедрява в нерва и предизвиква възпа­ление. Има и други болести, които могат да причинят този тип неврит – например ангина. А също така и пода­гра, диабет, заболявания на кръвната система и някои бъбречни болести. Затова ако след като сте боледу­вали от грип имате някакви притеснения, просто се консултирайте с добър спе­циалист.

Какви са симптомите при неврит на зрителния нерв?

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *