Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако кърмите не пийте алкохол!

Какво трябва да знаете за кърменето и алкохолните напитки.Съществуват множество противоречиви мнения за това дали може една жена да приема алкохол докато кърми.

Не е безопасно кърмачките да пият алкохол. Жените, които кърмят може да приемат алкохол, но в определени количества. Една кърмеща жена може да изпие чаша вино например и това да не вреди на бебето и на нея. „Умерени количества” означава по 1 чаша седмично. За да се изчисти кръвта ви от алкохола трябва да мине известно време преди да накърмите бебето си затова е най-добре докато кърмите да не пиете дори и тази позволена чаша.

Митът, че алкохолът помага за образуването на мляко е доста стар и непроверен. През 2005 са направени проучвания, които доказват, че не само алкохолът не помага при образуването на мляко, но е и вреден и намалява количеството на кърмата. Затова е добре да се придържате към установените методи за увеличаване на кърма.

При пиенето на алкохол, той ще е в такова количество в кръвта, в каквото ще е и в кърмата на майката. Трябва да мине известно време за да се изчисти алкохола от тялото ви за да може да кърмите бебето си. Погрешно е схващането, че ако изцедите определено количество мляко то кърмата ви ще се изчисти от алкохола.

Някои хора смятат, че алкохолът в майчиното мляко подобрява съня на бебето. Това е много погрешно схващане. Истината е, че нивото на алкохол не подобрява съня на бебето, а напротив нарушава го. Бебетата на жените, които пият алкохол и след това кърмят се събуждат много по-често нощем от другите бебета. Така, че ако търсите начин бебето ви да спи по-добре през ноща това не е правилният.

В крайна сметка е важно да знаете, че ако кърмите не трябва да употребявате алкохол за да можеда осигурите на бебето си по-добър и здравословен начин на живот като цяло.

Как кърменето и пиенето на алкохол може да повлияят на вашето бебе?

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *