ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Болката в гърлото и затрудненията в гълтането изчезват бързо след лечението

Моля да обясните има ли някакви усложнения и особености в състоянието на болния веднага след операцията?

Ивелина Нейкова – Варна

Веднага след опера­цията пациентът усеща подпухване на мястото на разреза, болка в гър­лото, затруднения при гълтане и някои непри­ятни усещания в зад­ната част на шията. Всички тези усещания преминават след една до три седмици. Понякога под разреза може да се натрупа течност, кое­то означава, че трябва отново да потърсите хирурга, за да се погрижи за това леко усложне­ние. Пак много рядко, но се случват известни нарушения в гласа. Те са следствие от специфич­на форма на ларингит, предизвикан от тръба­та за упойка, която е вкарана при операция­та. Но и това се оправя след няколко седмици или най-много два месе­ца. Ако се засегне т.нар. възвратен нерв, може да загрубее гласът, да стане по-хриплив; може да отслабне също така, но това усложнение се случва много рядко. При отстраняване на голяма част от щитовидна­та жлеза е възможно да възникне състояние, обусловено от ниското ниво на калций в орга­низма – това лесно се коригира с добавяне на калций в храната.

Ето какво обясняват още специалистите:

На 3-тия, 6-ия и 12-ия месец след операция­та се правят прегледи, като болният е под на­блюдение почти през цялото време. Веднъж годишно се изследва ни­вото на хормоните.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *