Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бизнесът с болестите е основата на фармацевтичната промишленост

  • Тази търговия е основана на най-голямата измама в човешката история

Тези силни изявления принадлежат на д-р Матиас Рат – доктор по медицина, член на Американската кардиологична асоциация и Нюйоркската академия на на­уките. Той е един от първите, които още през 90-те години на миналия век открито се обявиха против фармакологичното лече­ние на заболяванията и фармацевтичната индустрия. Смело нарече фармацевтична­та промишленост „бизнес с болестите“.

През последните дни и седмици в България се разгоря поредният дра­матичен скандал, свързан с цените на лекарствата. Всъщност световната „лекарствена мафия“ от десетилетия не спи.

На страниците на в. „Доктор“ няколко пъти публикуваме скандалните изявления на известния френски учен – Луи Брауър – доктор на медицинските науки. Последния път го цитирахме преди месец и половина по повод доста неясна ситуация около един препарат. Изкушавам се пак да го цитирам, защото думите, които изрича, сякаш пасват идеално на сегашната ситуация: „Съвременната медицина се ръководи от малка, но всемогъща група олигарси, стояща начело на големи химико-фармацевтични ком­пании, който успяват благодарение на коло­сални финансови сред­ства да подкупят нуж­ното правителство, политици, управители на лечебни заведения“. По-точно от това не може да се каже. Но в днешния брой ще се опитаме да хвърлим поглед на становищатата, изявленията и страховете на д-р Матиас Рат. Не за друго, а може би да направим някакъв аналог и с неговите позиции относно „лекарствената мафия“.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *