ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ускореният пулс най-често се дължи на невроза

„Понякога съвсем без видима причина пулсът ми се ускорява. Стига до 120 в минута, измервала съм го. Какво да правя и опасно ли е?“

Острото ускоряване на пулса над 100 в минута се дължи на различни причини. У възрастните жени то често е поради невроза, но трябва също да се изключи поява на възли в щитовидната жлеза. Някои от възлите отделят хормон, който предизвиква ускоряването на пулса. Във всеки случай усещането е неприятно, като че сърцето се качва в гърлото. И ви наляга страх.

Няма нищо сериозно, ако сте имала продължителна тревога, или сте прекалили с кафето или силния чай, алкохола. Сърцето е много чувствително, бързо реагира на стрес, тонизиращи питиета и лекарства.

Търсете лекаря, ако бързият пулс се задържи повече от час-два. Трябва на ехограф и с лабораторни изследвания да се провери щитовидната жлеза.

Спешна помощ се налага, ако към ускорения пулс се добави и болка в сърдечната област. Тогава съществува опасност да се пропусне една начеваща стенокардия или по-лошо – започващ инфаркт.

Из „Здр. в за пенсионера“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *