ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Акушер-гинеколозите от „Майчин дом” са обучени как да съхраняват безценната кръв

След това я предават на биотехнолога Валентина Ата­насова. Тя изоли­ра, обработва и замразява проби­те, което трае няколко часа. В тази връзка вся­ка родилка, же­лаеща да стане доброволен до­нор, подписва информирано съгласие и получава информация за какво могат да бъдат използва­ни стволовите клетки и какви заболявания леку­ват. Надеждността на всеки донор е гарантирана, защото преди това от майката се вземат проби за изследвания на СПИН, сифилис, хепатити и други бактериални и вирусни инфекции. Прави се изследване и за съвместимост, защото дарените стволови клетки са предназначени за алогенна трансплантация. Годните трябва да отговарят на определени критерии, което изисква валидирането на технологията по вземането, обработката, тестването и съхранението им да се извърши върху 50 единици кръв от пъпната връв, коментира доц. Анастасия Михайлова, контролираща качест­вото в банката. Съхранените доброволно дарени стволови клетки ще бъдат използвани за лечение на деца с онкохематологични проблеми, разяснява проф. Наумова. Затова колкото по-голяма е бан­ката, толкова по-голяма е и вероятността да се намери подходящ донор за нуждаещ се пациент. По тази причина е важна и психологическата дейност, свързана с убеждаването на майките, смята д-р Мария Атанасова.

И бебетата могат да спасяват живот

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *