Агресивното пиянство – на какво се дължи?

Редица проучвания са доказали, че прекомерното количество алкохол може да замъгли преценката за правилно и грешно и да отключи отрицателни черти от характера на човек.

Екип изследователи от Университета в Охайо (Ohio State University) решават да проследят причината за агресивното поведение при употреба на алкохол.

В проучването им участие взимат 495 доброволци на средна възраст 23 години. Изследователите задават поредица от въпроси за определяне на психическото състояние и характера на доброволците.

За целта на проучването доброволците са разделени на две групи. На първата е раздаден чист алкохол за консумация, а на втората алкохолът е разреден с портокалов сок.

Резултатите показват, че доброволците, консумирали чист алкохол, са много по-склонни към агресивни и гневни постъпки отколкото останалите.

Една от причините е загубата на реална преценка и последствия в бъдеще. Хората действат импулсивно, когато са пийнали, без значение дали принципно са спокойни и уравновесени натури, твърдят експерти.

Социалното обкръжение също оказва голямо влияние. Когато заобикалящите са трезвомислещи, рядко се реагира агресивно и гневно, дори и при употреба на алкохол в дадена ситуация, добавят те.

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.