ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как бързо да се справим с махмурлука?

Махмурлукът е по-лесно да бъде пре­дотвратен, отколкото из­лекуван, а за това трябва като се върнете вкъщи след запоя да пийнете горещ чай, же­лателно – с лимон. Хуба­во е да вземете и някол­ко хапчета активен въг­лен. Не лягайте да спите веднага – постарайте се да преборите съня и да походите из апартамен­та поне половин час. Не­посредствено преди сън разтворете в чаша вода 1-2 таблетки „Алка Зелцер“ и ги изпийте точно преди сън, а не когато вече главата ви зацепи. Според замисъла тези действия трябва да предотвратят сут­решните последици. В случая, ако ефектът не е този, който сте очаквали /или просто сте забрави­ли да направите гореиз­броените действия/, на сутринта е време пак да… пийнете. Но! Въпре­ки утвърдения стерео­тип, не пийте алкохол – ще стане по-лошо.

По-добре предприеме­те следното:

– Като сутрешна на­питка е полезен слаб разтвор със сода /1 чае­на лъжичка на 1 литър вода/ или газирана ми­нерална вода. Продъл­жавайте да пиете теч­ности в зависимост от потребността на орга­низма.

– Намерете време да вземете умерено топла вана.

– Най-важното – не мислете, че зелевия сок е панацея от всички нещастия! Има и други дей­стващи средства. Например, аскор­бинова киселина /1-2 грама/, една- две капсули от витаминно-минералния комплекс „Центрум“, 2 капсули есенциале форте и т.н.

– Изпийте нещо за глава. Най-доб­ре – аспирин.

– Хапнете нещо течно. Например, пилешки бу­льон или супа от кисело зеле със сметана /или кисело мляко/.

– За любителите на ек­стремното е клизмата. На 1 литър вода – сокът от половин лимон, или слаб разтвор от калиев перманганат, или отвара от лайка. Помнете, че ор­ганизмът иска да се из­бави от алкохола и от продуктите от разпада му. Не се притеснявайте често да ходите до тоа­летната. Вашата задача е максимално да се ос­вободите от остатъците от предишния ден в орга­низма, с които той е пренаситен.

Как борят махмурлука руснаците?

1. Вземете една голяма халба. Сипете в нея 0,5 л бира плюс 100 г сметана. Сложете и 2 яйца. Разбър­кайте много добре и из­пийте на един дъх. Опитали твърдят, че уд­ря направо в петите. Но са­мо след 5 ми­нути от мах­мурлука не остава и сле­да, животът отново е прек­расен. От вас не вони, апе­титът ви се съ­бужда.

2. Още една убийствена рецепта сре­щу махмурлук по „руски патент“: настъргваме на дребно замразено сурово месо, объркваме го с лют кетчуп /възможно най-лютия/ и изяждаме. Ако не сте сигурни в собствените си способности, можете да замените суровото ме­со със салам или крен­вирши, но и ефектът ще бъде по-малък.

3. Днес има много продукти против алкохолизъм, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на алкохола и цигарите! В САЩ и Русия много добри резултати в борба с алкохолизма дава китайската билка Кудзу Корен, която вече се предлага и на българския пазар с продукта на американската фирма „SWANSON”.

 

Искате ли да спрете злоупотребата с алкохола и цигарите? Това вече е възможно с Кудзу корен!

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *