ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При подсичане не се мийте с обикновен сапун

Много хора се оплакват от „чувствителна кожа„. Това всъщност означавам че кожата им трудно се справя със защитните си задачи. Може да се дължи на вродена слабост на имунните механизми, но и на обилно излъчване от потните жлези, слаба дейност на мастните жлези, лесна ранимост на подкожната тъкан и ред други причини.

Често „подсичането“ в слабинните гънки или под мишниците е от прекомерно изпотяване. Грешката, която се прави, е честото миене със сапун, за да се отстрани неприятната миризма. Сапуните, които не са неутрални, променят киселинността на кожата и я правят още по-уязвима за гъбичките и микробите.

1. Вземайте душ с хладка вода и опитайте да не се къпете всеки ден, а през ден. Подсеченото не обича мокро. Не използвайте два пъти една и съща кърпа, гъба или ръкавица за къпане, защото по тях бързо се размножават агресивни микроби. Не трийте зачервените места, само попивайте водата!

2. Използвайте единствено неутрален сапун – бебешки или глицеринов. Не прилагайте катранен сапун, той е за други цели! Купувайте си козметични продукти, дезодоранти и кремове без оцветяващи или ароматизиращи добавки.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *