Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шипката и меда на борба срещу хепатита

Смесват се две супени листеца от шипка и половин супена лъжица пчелен мед. Приема се с горещ чай.

Плодовете на хвойната помагат при всякакви болки, дължащи се на възпаление на жлъчните пътища и на черния дроб, сушени хвойнови плодчета се счукват на прах от него се взема по една четвърт чаена лъжичка върху езика. Навлажняват се със слюнка и се преглъща. Може да се приготвя и следната запарка, две супени лъжици сушени хвойнови плодчета се заливат с 4 чаени чаши кипяща вода. Течността се пие като чай.

Една супена лъжица листа от градински чай се запарва с 300 мл кипяща вода. Добавя се една пълна супена лъжица светъл пчелен мед. След един час запарката се прецежда и се изпива на гладно.

Една супена лъжица стръкове от жълт кантарион се залива с една чаена чаша гореща вода и се вари 15 минути. От отварата се пие по една четвърт чаена чаша 3 пъти на ден.

При възпалителни заболявания на черния дроб и жлъчния мехур се прилага запарка от луличка. Две супени лъжици надробени стръкове се заливат с две чаени чаши кипяща вода. След два или 3 часа запарката се прецежда. От нея се пият по две или три супени лъжици дневно.

При болести на черния дроб се препоръчват два пъти дневно да се изяждат по четири пресни листа от живовляк, това се прави в продължение на 10 порени дни.

При болести на черния дроб и слепката се употребява отвара от листа на върбинка, вземат се 15 г листа от билката и се варят 5 минути в една чаена чаша вода. Отварата се прецежда и от нея се приема по една супена лъжица през един час.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *