Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лайката е природно средство, което може да се използва за лечение на храносмилателни смущения

Лайката е универсално средство при болки, спазми и колики, може да се използва следният студен извлек: 10 чаени лъжички изсушена лайка се заливат с половин литър студена вода. Билката се оставя да кисне 8 часа след което течността се прецежда и се изпива за един или два дни.

Коренът от аир премахва болката. Прилага се запарка от три или четири грама скрити колени залети с 250 мл вряща вода. Запарката се приема топла половин час преди ядене.

Босилекът подобрява апетитът, премахва спазмите и болките. Една или две чаени лъжички пресен босилек се заливат с една чаена чаша вряща вода и се варят 5 или 7 минути на слаб огън отварата се оставя да изстине и се прецежда. Пие се по една четвърт чаена чаша 3 или 4 пъти на ден преди ядене.

Половин шепа изсушени цветчета от люляк се заливат с 1 литър вряща вода и се оставя да киснат половин час. Запарката се прецежда и от нея се пие по една чаена чаша 3 пъти на ден преди ядене.

Една чаена лъжичка ситно стрити коренища от девисил се заливат с половин литър кипяща вода, запарката се оставя да престои 3 или 4 часа след което се прецежда, разделя се на три равни части и се пие сутрин, обед и вечер преди ядене. Билката не бива да се прилага повече от един месец.

Всеки ден се здъвква по един лист от червена детелина, гълта се само сокът, средството се прилага при стомашни болки, поради лошо храносмилане.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *