Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спасете ме от артритните болки! Ревматоиден артрит.

Всеки трети българин над 50 години има проблеми със ставите!

Здравейте, от много време страдам от ревматоиден артрит, мъчат ме артритни болки Лекувана съм с обезболяващи, с метотрексат, преднизол. От метотрексата анемията ми се задълбочи. От преднизолона се подух, а от една година ми изтръпват ръцете и краката.

Изтръпването го чувствам като силно парене. Освен това стъпалата ми хем парят, хем чувствам, че стъпвам като на възглавнички и нямам устойчивост на тялото. Ръцете също парят от раменете до пръстите. Паренето е непоносимо и често получавам стягане на ръцете с парещи болки. Стягане получавам и в корема, по-точно в стомашната област.

Понякога стягането е толкова силно, че не мога да си взема въздух за кратко време. Може ли това да е от артрита или от заболяване на нервите? Личният лекар ми казва, че е от него. Моля ви, спасете ме от артритните болки!

Ваша редовна читателка, Гинка Николова – Пловдив

Д-р Бончо Бонев
Д-р Бончо Бонев

За да отговорим на въпросите на нашата читателка, помолихме консултанта ни – д-р Бончо БОНЕВ, който е невролог, физиотерапевт и иглотерапевт, специализирал е в Русия и Китай, да обясни посочените проблеми.

–          Д-р Бонев, знаем, че артритът е водещата причина за инвалидизиране на съвременния човек. И, че днес почти 50 милиона възрастни хора страдат от някаква форма на артрит, а броят им се увеличава с около милион всяка година. В България положението е още по-тревожно. Всеки трети възрастен човек или е предразположен, или страда от това заболяване. Какво ще отговорите на нашата читателка?

–          Това, което знаем всички.

Артритът е тежко заболяване, лекува се трудно с много постоянство и спазване на препоръките на специалистите.

–          Но се знае и друго – лекарствата, които се предписват за това заболяване и наистина носят някакво облекчение, могат да увредят и други органи в тялото – така ли е?

–          Да, така е. Традицион­ните средства за лечение на артрит наистина могат да предизвикат много стра­нични ефекти, в зависимост от това в какво състояние е организмът на пациента. А когато човекът има силни болки, той винаги прекалява с лекарствата. И дори не мисли за това, което може да при­чини на черния си дроб или на бъбреците.

–          Според вас от какво най-вече зависи правилното лечение на артрита?

–          От точната диагноза и от правилното лечение. Знаем, че когато човек има ставни болки, отива в апте­ката и си купува лекарства, които не са му предписани от лекар. И ги приема по начин, който не е съобразен нито с диагнозата, нито със състо­янието на ставите. Човекът пие лекарствата, болките му намаляват или спират и той смята, че се е излекувал… Това е най-голямата грешка, която може да допусне болният от артрит…

–          Какво следва оттам нататък?

–          Като имаме предвид, че най-често използваните болкоуспокояващи лекарства са нестероидните противо­възпалителни медикаменти, хората предпочитат да ги купят направо от аптеката, без да чакат на опашка пред лекарските кабинети за рецепта. Страничните ефекти от лекарства, приемани по този начин, са различни. Ще ви кажа и един факт: преди няколко години правихме про­учване на пациенти, които са приемали лекарства, без да са им предписани за лечението на артрит. Знаете ли какво се оказа? Почти ЕДНА ТРЕТА ОТ ПАЦИЕНТИТЕ, лекували се по този начин, са се сдобили с по още една или няколко допълнителни диа­гнози. И всъщност лечението на артрита с тези допълни­телни диагнози натоварва държавата или самия пациент с два пъти повече средства. И не е само това, при някои от пациентите от болкоуспокояващите се влошава състоянието на хрущяла, което е от голямо значение за доброто здраве на ставите.

–          Към какъв специалист трябва да се обърнат хора­та, които имат съмнение за артрит?

–          По принцип с това заболя­ване на ставите се занимават ортопедите-травматолози, но и ние, невролозите и физиотерапевтите, имаме отношение. Ако трябва да дам съвет на вашата читателка, мога да кажа, че лечението на артри­ти и артрози е различно и се предписва по преценка на леку­ващия лекар. При артритите обикновено се назначават антибиотици и противовъз­палителни средства. Не са редки случаите, когато се налага пациентът да започ­не да приема имуноактивни средства или да се предпри­еме пречистване на кръвта (плазмафереза). Има и друг вид лечение, което се пред­приема много рядко – това е пункцията (продупчване) на ставата с въвеждане в став­ната кухина на хормонални или противовъзпалителни препарати.

–          Не пропуснахме ли хондропротекторите?

–          Това са лекарствените средства, които помагат за регенерация на хрущялната тъкан. Говорим за средства, които ПОДОБРЯВАТ ОБМЯНАТА НА ВЕЩЕСТВАТА В ХРУЩЯЛА, забавят или задържат не­говото разрушаване. Тези препарати се отнасят към бавнодействащите средства, лечебният ефект от тях се наблюдава не по-рано от 4 седмици при постоянно при­лагане.

–          От какво трябва да предпазим пациентите със ставни заболявания?

–          Най-голямата трудност при лечението на ставни те заболявания се състои в това, че досега няма откри­то средство, което напълно да възстановява хрущялната тъкан на ставата. За сметка на това има доста спекулации на тази тема и доста скъпи „чудо-средства“, които след проверка се оказват даже не лекарства, а не дотам качествени хранителни добавки. Те не само нищо не възстановя ват, но даже и не обезболяват.

А на вашата читателка мога да кажа, че няма нищо по-добро за нейното заболяване от ком­плексното лечение на артри­та плюс магнитотерапията. Доказано е, че магнитното поле действа върху ставите на молекулярно ниво. Под въз­действието на магнитните импулси в капилярите се усил­ват колебателните движения на кръвните клетки, активира се кръвообращението. По този начин се подобрява храненето на болните клетки, ускорява се извеждането на разпадните продукти. Тоест подобрява се обмяната на веществата, премахват се отоците и въз­палителните процеси, започва възстановяване на болната тъкан. Този процес обаче е много бавен, изисква се голямо търпение.

–          Как действа магнитното поле върху болното място?

–          Магнитното поле дейст­ва на молекулярно ниво. Под въздействието на магнитни импулси в капилярите се усилват колебателните движения на кръвните клетки – еритро­цити и плазмени белтъци, ак­тивира се кръвообращението. На този фон се променя състоянието на болните клетки: подобрява се тяхното хранене, ускорява се извеждането на продуктите на разпада. Като резултат – активира се обмяната на веществата премахват се отоците и въз­палителните процеси, ЗАПОЧВА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ОТНАЧАЛО НА БОЛНАТА ТЪКАН, а после и на болния орган.

– Как това се проявява външно за човека?

Първо се развива обезболяващ ефект, след това намаляват или изчезват симптомите на болестта: ако това е подпухнала неподвижна става – тя придобива обичайни размери и става подвижна. И сега ще ви кажа нещо от моята специалност – неврологията. Обезболяващото действие на магнитотерапията е основано на това, че магнитните импул­си действат на нервните окон­чания, които изпращат сигнал за болка в мозъка. Магнитното поле „спира“, забавя и намалява преминаването на болезнения импулс по нерва, импулсът затихва, без да достига до главния мозък. И накрая ще напомня и за физиотерапията и иглотерапията. Това са про­цедури, които са доказали своя лечебен ефект, но трябва да се прилагат правилно и задъл­жително под наблюдението на специалист.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

болка в ставите лечение
ПРОМОЦИЯ
АРТРОМИН помага при болка в ставите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Спасете ме от артритните болки! Ревматоиден артрит.

  1. Масло от Ему каза:

    За успокоение на артритната болка можем да препоръчаме използването на Ему крем с Глюкозамин.

    Глюкозаминът е естествен амино-монозахарид, за който е доказано, че забавя прогресията на артрита, като помага да се запази ставния хрущял здрав. Нито една друга терапия не е успяла да даде по-добри резултати.

    Глюкозамина често се приема като хранителна добавка, но последващата циркулация из цялото тяло е неефективен процес. Директното му инжектиране в ставите е един по-ефективен вариант за прием, но в този случай се налага всекидневно поставяне на инжекции.

    В този крем, маслото от Ему служи за транспортиране на глюкозамина дълбоко в ставите. Маслото от ему, както и глюкозамина, имат противовъзпалителни свойства. Тази комбинация ефективно намалява болката и възпалението, като същевременно поддържа ставите здрави.

    Никакви странични ефекти не се наблюдават при продължителната употреба на Глюкозамин.

    Този продукт осигурява моментално успокоение на артритната болка, но най-голяма ефикасност се постига при продължителна употреба (6-8 седмици)

    Той не съдържа никакви парабени или други тежки нефтопродукти и е без наличие на изкуствени аромати или оцветители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *