Как да изберете правилната електрическа четка за зъби според вашите нужди?

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Как да изберете правилната електрическа четка за зъби според вашите нужди

Изборът на нова четка за зъби може да бъде тежка задача в днешно време, когато пазарът е пренаситен от множество марки и модели (oral b четка за зъби; colgate и др.) Ето няколко стъпки, през които да преминете при избора на четка за зъби:

  1. Разбери денталните си нужди

Най-важното при избора на четка за зъби е от какво имаш нужда! Дали имаш чувствителни венци, чувствителни зъби, носиш брекети и тн. Ако имаш чувствителни венци или зъби, се насочи към четка, която има лек режим и е с мек косъм. Ако си с брекети, избери четка, която е за брекети и чисти около тях.

  1. Избери технология на миене

Има две технологии за миене на зъби с електрически четки: осцилиращо-въртяща се или звукова. Осцилиращите четки за зъби използват въртене на главата напред-назад и по този начин ефективно премахват плаката. Звуковите четки, от своя страна, използват високочестотни вибрации и почистват дълбоко зъбите и венците дори и на места, на които механичната четка за зъби не може да достигне. И двете технологии са ефективни, така че тук става дума за лични предпочитания.

  1. Разгледай допълнителните функции

Обикновено електрическите четки имат допълнителни функции, които могат да направят преживяването ви и оралната хигиена на по-следващо ниво. Ето и някои от тях:

  • Таймер и пейсър: Някои четки имат таймер за 2 мин, тъй като това е препоръчителното време за миене на зъби от повечето зъболекари. А вече дори има и такива, които вибрират на всеки 30 сек, за да ти напомнят да смениш посоката на миене.
  • Сензор за сила: Натискането на четката за зъби може да бъде пагубна за зъбите, емайла и венците. Ето защо някои четки за зъби имат сензор за сила, който при откриване на натиск ви информират, за да може максимално да се предотврати този процес.
  • Няколко режима: Четките за зъби имат различни режими: за чувствителни венци, за избелване и тн. Затова ако имате няколко режима на четката си, е по-лесно да персонализирате миенето си спрямо конкретните нужди.
  1. Прочетете ревюта

Отзивите на други клиенти могат да бъдат от голяма полза при избора на конкретен модел четка за зъби. Прочетете мненията на хора със сходни до вашите нужди и вземете информирано решение, като обърнете внимание и на проблемите и недостатъците на конкретния модел.

  1. Консултирайте се със своя зъболекар

Вашият зъболекар е най-запознат с вашите нужди и конкретно състояние на зъбите и венците. От друга страна, е запознат и с възможностите на пазара. Затова не се колебайте при следващото посещение, да го попитате за препоръка или за мнение, ако вече сте се спрели на конкретен модел.

В заключение можем да кажем, че избора на електрическа четка за зъби може да е сложен процес. Но имайки предвид всички горепосочени фактори, ще може да вземете лесно и информирано решение и да тръгнете по пътя към здрава и красива усмивка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *