Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Медът може да използвате като средство за лечение на акне

В продължение на векове хората са използвали меда, като лечебно средство при различни заболявания. Със помощта на меда се правят и различни видове маски за здрава кожа. Една от тези маски е маската с мед, която се прави за лечение на акне. Акнето е проблем при много хора по целия свят. Почти всеки човек страда от акне в някакъв етап от живота си. Акнето се причинява от блокиране на мастните жлези, отговорни за производството на серум, от замърсяване на кожата, и от дейността на някои хормони по време на пубертета. Тъй като акнето се причинява от запушване на порите и замърсяване следва, че то трябва да се лекува като се почисти лицето първоначално, след което може да включите в лечението медена маска. Маската от мед не само помага да се изчистят блокираните канали, но и премахва микробите, които причиняват това блокиране.

Има различни видове маски от мед, които се използват при различни видове кожа, а именно суха кожа, мазна кожа, чувствителна и т.н. Освен, че медът помага при лечението на акне, восъчната му част поддържа кожата мека, гладка и нежна. Добре е винаги, когато правите маска от мед да използвате филтриран мед. Медът има антимикробни свойства и действа като антиоксидант в същото време е лепкав, което е добре, тъй като премахва замърсяванията, мъртвата кожа и предпазва от нова поява на акне.

Ето една рецепта за чувствителна кожа:

Вземете една ябълка, отстранете семките и и другата част смесете с 4-5 с.л. мед, разбъркайте добре и нанесете на лицето. Оставете маската да изсъхне и изплакнете с хладка вода. Преди да използвате тази маска проверете дали не сте алергични към някоя от съставките.

Рецепта за лечение на акне при суха кожа:

Смесете 2 с.л. прясно мляко, 2 с.л. мед, 1 с.л. кисело мляко и сока от 1 лимон. Разбъркайте добре всички съставки за да се получи еднородна смес. Нанесете сместа на лицето си и след като изсъхне, изчакайте още 10 мин. и изплакнете с хладка вода. Използвайте тази маска до 4 пъти седмично.

Рецепта за лечение на акне при мазна кожа:

Смесете 4 с.л. канела на прах и 4с.л. мед. Тези две съставки трябва да разбъркате с дървена лъжица до получаване на еднородна смес, след което нанасяте на засегнатите места и оставяте да престои около 1 час. След което изплаквате с хладка вода лицето. Тази маска се прави един път седмично.

Ако страдате от проблемна кожа и имате акне – ТОВА Е ВАШЕТО РЕШЕНИЕ!

NOOO! Acne Задължителен продукт за всяка жена! Поръчайте тук:

NOOO! Acne – английски комплект срещу акне за моментално скриване на пъпките!!!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *