ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Флавоноидите в бергамонта са много добри релаксанти

Бергамонта е цитрусов плод, от чиято кора се извлича етерично масло. То действа много добре при зарастване на рани,като противоглистно средство има и антибиотични, антисептични и антиспастични действия, действа много добре в помощ на храносмилателната система.

Бергамонта е тропическо растение, но вирее много добре и в Европа. Етеричното масло от бергамонт действа много добре като антидепресант и стимулант и дава усещане за свежест и радост и помага в случай на тъга и депресия, като подобрява кръвообращението. Също така стимулира секрецията на хормоните и по този начин помага за правилното поддържане на обмяната на веществата. Този стимулиращ ефект увеличава секрецията на храносмилателните сокове, жлъчката и инсулина, като по този начин подпомага храносмилането и правилното усвояване на хранителните вещества.

Флавоноидите в бергамонта са много добри релаксанти. Те успокояват нервите и намаляват нервното напрежение, тревожността и стреса, като по този начин помагат при лечението на заболявания свързани със стрес, безсъние, високо кръвно налягане и др.

Други компоненти на етеричното масло от бергамонт са с антибиотични свойства. Те подтискат растежа на микроби, вируси и гъбички. Ако редовно се използват при къпане стават много добър защитник против появата на инфекции. Бергамонта се използва и за лечение на възпаления на дебелото черво, пикочните пътища и бъбреците. Помага при лечението на рани, язви и екземи.

Бергамонта действа и като аналгетик, което го прави полезен при намаляване на различните болки в организма. Маслото от бергамонт е много полезно при главоболие, навяхване и др. Маслото от бергамонт има широко приложение в козметиката, защото свойствата му помагат за заличаването на различни белези по тялото. Бергамонта се използва и като вода за уста, защото много бързо убива микробите в устната кухина и защитава зъбите от различни заболявания.

Важно е да знаете, че маслото от бергамонт трябва да бъде защитено от пряка слънчева светлина, тъй като някои от неговите компоненти изложени на слънчева светлина стават отровни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *