Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

2 прости и наистина много лесни упражнения оздравяват сърцето и белия дроб

За укрепване на сърдечната мускулатура, за поддържане тонуса на съдовете и нормализиране на артериалното налягане е достатъчно да се изпълняват редовно само две наистина много прости упражнения.

Тези упражнения помагат не само да се подобри работата на сърцето, но и като цяло да се оздрави организмът. Ежедневните тренировки дават прилив на бодрост и сила, затова не губете време – пристъпвайте към гимнастиката! Но предварително задължително се консултирайте с кардиолога си, за да се убедите в отсъствието на противопоказания за вас.

 

По време на упражненията е необходимо да следите за дишането си (то трябва да бъде равномерно и спокойно). А също така не бива да  правите твърде резки завъртания и наклони.

Необходимо е нивото на натоварването да повишавате постепенно. Преди тренировката направете лека загрявка – просто преминете през стаята, като периодично вдигате и опускате ръцете си.

 

Първото упражнение. Укрепване на сърдечния мускул

Преди да изпълните първото упражнение, трябва:

  • Да седнете на стол и да изправете гърба си.
  • Да поставите ръцете си на нивото на раменете, право пред вас.
  • Да разперите ръцете си отстрани и ги сгънете в лакътните стави.
  • Да затваряте и разтваряте лактите си.
  • Да повторете всички тези движения десет пъти.

Не забравяйте да наблюдавате равномерното си дишане. Докато вдишвате, трябва да затворите лактите си, а докато издишвате, да ги разтворете. Тази гимнастика ще подобри работата на вътрешните ви органи, но най-вече на белите дробове и сърцето.

Второто упражнение

Това упражнение е не по-малко просто и лесно:

  • Седнете на стол, така че гърбът ви да е прав, но да не докосва облегалката на стола.
  • Поставете ръцете зад главата си, стискайки пръстите си в задната част на главата.
  • Докато вдишвате, трябва да обърнете тялото си надясно, докато повдигате десния крак, огънат в коляното под прав ъгъл, след това издишайте.
  • Повторете същото движение наляво.
  • Трябва да се направят общо десет повторения.

Докато изпълнявате това упражнение, трябва да наблюдавате позицията на таза си, той трябва да е неподвижен. Тази тренировка ще помогне за подобряване на кръвообращението, за укрепване на мускулите и нормализиране на работата на белите дробове и сърцето.

Важно! Винаги трябва да започнете да извършвате завъртания на тялото, докато вдишвате и да го завършвате докато издишвате.

Можете да тренирате по всяко удобно за вас време. Самата тренировка ще ви отнема само по няколко минути. Редовното изпълнение на такива упражнения ще има благоприятен ефект върху цялото ви тяло. След няколко седмици ще забележите положителен резултат.

Не забравяйте първо да се консултирате със лекар специалист. Ако имате много сериозни сърдечни проблеми НЕ трябва да тренирате сами.

Източник: econet

Чесън и глог EQUILIBRA
ЧЕСЪН И ГЛОГ – за защита на сърцето и кръвоносната система

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *