Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Простатит: Как може да се лекува „второто сърце“ на мъжа? Рецепти

Как да се отървете от заболяванията на простатата с помощта на прост и достъпен метод, обяснява неврологът Людмила Семенова.

Известно е, че мъжете имат две сърца. Не само заради сексуалната функция, но и заради нормалното функциониране на отделителната система и психо-емоционалното им състояние. Те зависят от пълноценното функциониране на „второто сърце“ – простатната жлеза.

Това е основната спомагателна полова жлеза на мъжа, която изпълнява много важна секреторна функция: произвежда секрет, който разрежда сперматозоидите и активира движението на сперматозоидите. А също така осигурява нормалното ниво на киселинно-базовия баланс. Този секрет съдържа: цинк (осигурява антимикробна активност на семенната течност), хормони, мазнини, протеини, въглехидрати и ензими, необходими за нормалното функциониране на мъжката репродуктивната система.

Лечение и профилактика на простатита

Простатата контролира хормоните на хипофизата, андрогените, естрогените и стероидните хормони. Освен това играе ролята на клапа: тя затваря изхода на пикочния мехур по време на ерекция. Простатната жлеза изпълнява и бариерна функция: предотвратява проникването на микроорганизми от уретрата в горните пикочни пътища. При инфекциозни заболявания на пикочно-половата система, при хипотермия, заседнал начин на живот или заседнала работа, при продължително сексуално въздържание или при прекомерна сексуална активност, всичко това може да доведе до възпаление на жлезата – простатит.

Простатата може да се възпали и поради отслабена имунна система, постоянен стрес, неправилно хранене, злоупотреба с алкохол, наличие на полово предавани и урологични заболявания. При простатит се получава оток на жлезата и тя се увеличава, което води до притискане на уретера.

Първите симптоми на простатит

  • Затруднено уриниране, по време на което се усеща парене или болка в уретрата.
  • Повишено желание за уриниране.
  • Остра болка в перинеума (тестисите), долната част на гърба, пениса и понякога в ануса.

Болката може да бъде постоянна болезнена и непрекъсната. Ако простатитът не се лекува, той става хроничен и причинява различни усложнения – нарушения на уринирането, до еректилна дисфункция, импотентност, безплодие, възпаление на други органи на пикочно-половата система.

Най-сложните последствия са аденом (доброкачествен тумор) и рак на простатата

В тези случаи простатата придобива сферична форма и се откриват разширени (аденоматозни) възли в простатната тъкан, които оказват дори по-голям натиск върху уретрата, отколкото при простатит.

Обикновения урологичен масаж се прави при заболявания на простатата. Но тъй като е доста болезнен, много мъже не могат да го понасят. Освен това има вероятност от разпространение на инфекцията. Това, не може да се случи при използването на су-джок акупунктурната техника.

Тя е безболезнена и нетравматична, активира простатата, подобрява кръвообращението в нея, облекчава възпалението, насърчава обновяването на зародишните клетки и повишава нивото на мъжките хормони в кръвта. В резултат на това се елиминира причината за заболяването, а не следствието.

Су-джок е едновременно профилактика и лечение на простатата

Масажът може да се прави и по време на обостряне на състоянието. Точката, съответстваща на простатната жлеза, се намира между безименния и средния пръст на дланта или стъпалото. Ако има аномалии в простатата, точката ще бъде болезнена. С помощта на здрав тънък предмет с диаметър 0,5-1 см (може да бъде всякаква пръчка с гладък край, химикалка, кибрит) внимателно (натискът трябва да е със средна сила) преминете по цялата повърхност на горната зона, насочвайки натиска към ръката – ставата на китката е успоредна на пръстите.

Там, където е най-болезнената точка, трябва да масажирате в продължение на 10 минути (3-4 пъти на ден), като постепенно увеличавате натиска, като въртите масажния предмет по посока на часовниковата стрелка.

Имайте пред вид, че само въздействието върху точките на простатата не е достатъчно. В крайна сметка, когато лекувате всяка болест, трябва да запомните, че контролният център на цялото тяло се намира в мозъка. Това означава, че трябва да използвате и точката, която  на съответства на мозъка: горната фаланга на палеца. Трябва да обърнете внимание и на бъбреците: гърба на ръката. Те също трябва да бъдат лекувани. В крайна сметка простатата е част от пикочно-половата система.

Масажът на всички тези точки трябва да се извършва в продължение на 2 седмици

Върху всяка точка се работи по 10 минути, като е препоръчително тази терапия да се започне при нарастваща Луна. В резултат на това небалансираната енергия се изравнява и най-важното е, че имунитетът на този орган се повишава, а неоплазмата се разтваря.

Също така би било добре да почистите тялото с отвара от листа от боровинки (няма нищо по-добро природно лечение на пикочно-половата система!).

Рецептата: 2 супени лъжици сухи листа от боровинки се заливат с 0,5 литра вода. Поставете ги на слаб огън и оставете да къкрят 20 минути в емайлиран съд на парна баня. Оставете отварата да престои, докато се охлади (до стайна температура) за около15 минути. Прецедете и изстискайте листата, добавете охладена преварена вода докато отварата достигне до първоначалния обем – 500 ml. Съхранявайте в хладилник за 2 дни.

При заболяване на пикочния мехур и бъбреците отварата се пие топла по следната схема: 3 пъти на ден по 0,5 чаша след ядене (след 1 час).

Самомасаж с тенисна топка

Също така препоръчвам на мъжете да си правят самомасаж на простатата с тенис топка. Просто трябва да седнете върху тази топка на аналната област (тя е приблизително 8-10 см в диаметър) и да правите въртеливи движения.

Основният ми съвет е, че човек не трябва да е мързелив. Необходимо е да се грижи за собственото си здраве всичко ще бъде наред!

zid.com.ua,

 

Д-р Людмила Симеонова

Масло от тиквени семки
Масло от тиквени семки – при уголемена простата и често уриниране

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Простатит: Как може да се лекува „второто сърце“ на мъжа? Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *