Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кожни проблеми през зимата – защо се появяват и как да се справите?

Какви са най-често срещаните кожни проблеми през зимата и как да се погрижите за тях? Ето какво казват дерматолозите

кожни проблеми през зимата
За да имате идеална кожа през зима, трябва да полагате нужните грижи за нея

Зимата е сезон който има своя чар. Може да се насладите на домашния уют, горящи камини и горещи супи, но студеното и сухо време може да причини навреди на кожата. Особено тази година изглежда, че всеки се сблъсква с някакъв проблем с кожата, от кистозно акне до лющещи се лица и увредени кожни бариери.

Ето какво трябва да знаете за ефектите, които зимата може да има върху кожата Ви и как да я подхранвате правилно, за да нямате оплаквания.

 

Защо често се появяват кожни проблеми през зимата?

 

Дерматолозите знаят, че през студените месеци ще се сблъскват с много кожни проблеми.

„Определено виждам се забелязва разлика, когато дойдат зимните студове“, казва Ифе Дж. Родни, сертифициран дерматолог и директор-основател на Eternal Dermatology + Aesthetics.

„Зимното време обикновено оказва влияние върху кожата“, добавя Джошуа Зийхнер, директор на козметичните и клинични изследвания в болницата Mount Sinai. „Ниската влажност, ниските температури и вятърът могат да нарушат функцията на кожната бариера, като отнемат естествените масла, които тя секретира.“

Ако имате основно заболяване като екзема, зимният сезон може да бъде още по-труден за Вас.

„Обикновено през зимата виждам повече обостряния на екзема поради сухото време и тази година не е по-различно“, казва д-р Синди Васеф, асистент в медицинското училище „Рутгерс Робърт Ууд Джонсън“. „След като имахме поредица от студени зимни дни, получихме много обаждания относно суха, сърбяща, зачервена кожа.“

„Дори и да нямате основно заболяване на кожата, студеният и сух въздух може да дехидратира кожата Ви, което води до сърбежи, зачервявания и други неразположения” предупреждава д-р Родни.

Но трябва да се тревожите не само за сухата кожа – пъпките също са често срещани.

„Склонната към акне кожа обикновено е суха и чувствителна“, казва още д-р Родни. „Когато кожата стане по-суха от обикновено, като през зимата, тялото прекомерно произвежда мазнини. Това масло се улавя под повърхността на кожата и води до акне.

„Лекарствата срещу акне могат да изсушат допълнително кожата и това да се влоши допълнително от зимното време“, предупрежава Васеф.

И не забравяйте за скалпа си. според Родни пърхотът или други проблеми с косата са често срещани и през това време на годината.

Ифе Дж. Родни, сертифициран дерматолог и директор-основател на Eternal Dermatology + Aesthetics
Ифе Дж. Родни, сертифициран дерматолог и директор-основател на Eternal Dermatology + Aesthetics

 

Как да се грижите за кожата си в студеното време?

 

Зимата и кожните проблеми, до които може да доведе, могат да изглеждат нелечими, но дерматолозите казват, че има неща, които можете да направите, за да възстановите кожата си и да я върнете към здравето.

„Бих разгледал добре режима Ви за грижа за кожата и ще видя къде можете да направите корекции“, каза Зийхнер. „За сухата кожа сменихте ли летния си лосион с по-плътни овлажняващи кремове или дори вазелин?“

Ако акнето е проблемът, Зийхнер предлага да преразгледате медикаментите си, включително дали наскоро сте увеличили силата на вашите лекарства или сте добавили нов продукт. „Може би е най-добре да намалите, за да предотвратите по-нататъшна сухота и обриви“, казва той. Ако продуктите ви са били предписани от дерматолог, не пречи да проверите дали са съгласни с тази промяна.

Джошуа Зийхнер, дерматолог и директор на козметичните и клинични изследвания в болницата Mount Sinai.
Джошуа Зийхнер, дерматолог и директор на козметичните и клинични изследвания в болницата Mount Sinai.

Овлажняването също е от ключово значение за справяне с всички кожни проблеми през зимата. „Изключително важно е да овлажнявате цялата си кожа, включително лицето и шията си“, казва Родни.

Най-доброто време за овлажняване е направо след душа, за да можете да запазите възможно най-много хидратация. „Изсушете кожата си след душа и нанесете кремообразен лосион.”, съветва д-р Родни

Въпреки това, ако сте обновили рутинната си грижа за кожата и все още имате проблеми, може би е време да се свържете с дерматолог, за да разгледате по-отблизо какво се случва и да Ви предложи по-задълбочен план за лечение.

Източници: https://www.health.com; https://www.freepik.com/

 

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ – ускорява заздравяването на рани

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *