Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Горе ръцете! Защо е полезно да правите това на всяка възраст? Минута на ден за здраво тяло и ум

Ръцете горе е една много лесна и универсална техника с изключителни ползи за физическото и емоционално здраве

ръцете

Много хора ще искат да направят това магическо упражнение, което с две думи казано е ръцете горе. То:

• ще реши няколко здравословни проблема наведнъж;
• ще укрепи тялото, имунитета, мозъка, психиката;
• ще помогне за отслабване;
• ще подобри силуета;
• почти няма противопоказания;
• достъпно е за всеки и на всяка възраст;
• изисква по-малко от минута време.

Ръцете горе. Техника на изпълнение

Техниката е невероятно проста: просто вдигнете ръцете си и задръжте. Освен това можете да го изпълнявате не само изправени, но и седнали. И дори в легнало положение!

Най-лесният вариант е да лежите в леглото. Събуждате се и разтягате цялото си тяло: изпъвате ръцете нагоре, протягате пръстите на ръцете и краката в противоположни посоки (крака надолу, ръце нагоре ).

Най-удобната поза през деня е докато сте седнали . Можете да го направите работното си място, ако обстоятелствата позволяват. Може и в градския транспорт. Просто протягате ръцете си нагоре. За по-добър ефект можете да въртите китките, но не прекалено.

Най-трудно е да стоите и да не опирате гръб в стената или облегалка на стол. Ръцете ви трябва да са изправени, пръстите да сочат нагоре, а брадичката ви не бива да е наклонена надолу. Гледате напред. Задръжте тази позиция възможно най-дълго – така се тренира издръжливост и чувство за баланс. Всичко това е изключително полезно за нашето физическо и психическо здраве, както и за подпомагане на активното дълголетие.

Бонус

За да не се отегчавате да правите едно и също нещо всеки ден, можете да разнообразите тази техника. Например, дръжте дланите успоредни една до друга или ги стискате все едно се ръкувате. Можете също така не просто да стоите, но и да ходите с вдигнати ръце. Тук е важно да наблюдавате позата си в огледалото – не бива да се прегърбвате, в противен случай целият ефект ще се изгуби.

Друг вариант е да го изпълнявате на пръсти и със затворени очи. Така се получава отлично подмладяващо и лечебно упражнение за баланс.

Истина или мит

Ако сега научавате за тази техника, може да бъдете малко скептични. Как вдигнатите ръце могат да помогнат за подобряване на здравето на всички фронтове: физически, психо-емоционални, умствени – не е ли твърде много за такова елементарно действие? Нека да разберем.

Дори и най-силният човек ще бъде изтощен, ако го принудите да държи ръцете си вдигнати – никой не може да издържи дълго.

Разбира се, неподготвен човек няма да може да остане с вдигнати ръце дори и за минута. Интересно, колко ли дълго можете да издържите? Наистина през деня ходим със спуснати ръце и ако ги вдигнем, много бързо се изморяваме.

Вдигането на горните крайници изисква усилие, което се увеличава всяка секунда. Дори човек, който редовно ходи на фитнес, няма да може да издържи няколко минути от първия път. Подобно е и с популярната техника „Планк” (това е, когато стоим на пода с опора на пръстите на краката и лактите, а тялото е изпънато като струна). Всички статични упражнения само изглеждат лесни, но всъщност тренират няколко мускулни групи и развиват много добре издръжливостта и вестибуларния апарат.

Точка по точка ползи от вдигането на ръцете горе

✅ Стойката се подобрява

Упражнението, макар и просто, изисква концентрация. Когато вдигнете ръце нагоре, не можете да се прегърбите и така гърбът ще свикне с правилната позиция. Статичните упражнения (т.е. без движение) също тренират мускулите. Ако всеки ден вдигате ръцете си нагоре и стоите в това положение, мускулите ви ще станат по-силни. Разбира се, не говорим за формирането на релеф, какъвто имат професионалните културисти.

✅ Гръбначният стълб става по-здрав

 

Когато повдигнете ръце и ги изпънете нагоре, гръбнакът също се разтяга и приема естествена анатомична форма. Здравият гръбнак означава здраво тяло и добре работеща нервна система.

✅ Укрепва мускулите на ръцете, раменете и гърба – ставате по-силни и издръжливи

Това статично упражнение прави мускулите по-силни, точно като дъска. Всички статични техники тренират издръжливост и развиват сила.

✅ Отокът в областта на раменете и ръцете изчезва, формата им се подобрява, а обемът на висцералните (вътрешни) мазнини намалява

През деня всичките ни крайници са надолу (крака и ръце). Вечер това често води до подуване. И ако по никакъв начин не разтоварите ръцете и краката, или не правите упражнения за лимфен дренаж, тогава подуването става постоянно с течение на времето.

Повдигането на ръцете нагоре помага за дренажа на лимфата, подобрява съдовата функция и увеличава кръвообращението. В резултат не само отокът изчезва, но и състоянието на кожата се подобрява. Може дори да забележите как не е отпусната и не увисва неприятно щом повдигнете ръце.

Също така, благодарение на подобреното кръвообращение и ускореното движение на лимфата, висцералната (вътрешна) мазнина, която обикновено е особено трудна за отстраняване, изчезва по-бързо.

✅ Профилактика на разширени вени

Повдигнатите ръце помагат на вените да вършат по-добре работата си: венозният отток се нормализира, стените на кръвоносните съдове се укрепват, а клапите позволяват на кръвта да преминава по-бързо. В резултат на това можете да избегнете появата на разширени вени.

✅ Подмладяване

Ако повдигнете ръце в изправено положение и без опора, техниката се превръща в упражнение за баланс. И ако затворите очи, ефектът ще се засили. Всички упражнения за баланс подмладяват и лекуват тялото.

✅ Предотвратяване на главоболие и дискомфорт във врата и раменете

Сега много хора имат работа, която включва прекарване на дълги часове стоейки пред монитора на компютър. Тоест, заседнал начин на живот, напрегнати рамене и шия. Вдигнете ръцете си нагоре, дръжте ги така и схванатите мускули в областта на яката ще ви бъдат благодарни. Гръбначният стълб се разтяга, движението на кръвта и лимфата се ускорява, всяка клетка получава повече храна и кислород.

✅ Ускорява храносмилането

Как ръцете са свързани с това? И тук става дума за комплексно влияние. Защото се разтяга не само гръбначният стълб, но и целият храносмилателен тракт. Освен това се ускорява движението на течности в тялото: кръв и лимфа.

Запомнете: доброто храносмилане означава здравословно телесно тегло.

✅ Подсилва имунитета

Този важен момент е неразривно свързан с предишния. Когато храносмилателният тракт работи перфектно, разпадните продукти напускат тялото по-бързо. Съответно, отпадъците не се натрупват в червата, ферментацията и гниенето на храната се случва по-рядко. А здравето на червата означава здрава имунна система.

✅ Обемът на талията намалява, „увисналият корем“ изчезва

Вдигането на ръцете нагоре е лесна техника за тази цел. И не става въпрос само за подобряване на храносмилането. Ако редовно я изпълнявате, органите идват на мястото си, формира се правилна стойка – всичко това се отразява положително на силуета.

Също така, поради факта, че органите са повдигнати, обемът на корема намалява. Разбира се, това не става за една нощ или дори за един месец, но въпреки това води до много добри резултати.

✅ Намаляване на стреса, предотвратяване на нервни и психични разстройства

Когато изпълнявате тази техника, опитайте се да усетите колко приятно се разтягат и отпускат мускулите на ръцете, раменете, врата, гърба и гърдите. Обикновено същият ефект може да се усети по време на релаксиращ масаж. Но не всеки може да си позволи масаж при професионалист, а и отнема немалко време.

В допълнение, тази техника облекчава така наречените „прищипани нерви“ в областта на врата и раменете. А въздействието върху тази зона само по себе си е лечебно за нервната система.

Гръбначният стълб е жизненоважен проводник, тъй като всички нервни импулси преминават през него към мозъка. Като поддържате здравето на гръбначния стълб, вие поддържате и здравето на нервната система и подобрявате умствената дейност.

✅ Ускорява прочистването на организма

Ако вече пиете чаша топла вода на празен стомах всяка сутрин, тогава добавете още един малък нюанс към този полезен ритуал, за да подсилите ефекта. Просто вдигнете ръцете си нагоре, когато изпиете водата. И тогава тя бързо ще премине през стомашно-чревния тракт, измивайки тялото и освобождавайки го от всичко ненужно.

✅ Активно дълголетие

Ако искате да живеете дълъг живот със здрав ум и здраво тяло, тогава техниката с вдигнати ръце отново ще ви помогне. В края на краищата това засяга две най-важни правила: потока на енергия в тялото и здравето на гръбначния стълб. Ускорявайки движението на лимфата и кръвта, вие подмладявате тялото, стартирате работата на всички системи и усещате прилив на енергия и сила.

Генотрон
ГЕНОТРОН – концентрирана формула с екстракт от глухарче

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *