Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спрей за нос Назик кидс – помага при хрема, вазомоторен ринит, ускорява зарастването на лигавицата

Спреят за нос Назик кидс помага при хрема, облекчава вазомоторния ринит, за зарастването на лезии по лигавицата. Използва се за лечение на затрудненото дишане след хирургична назална операция. Съдържа две активни вещества – ксилометазолин и декспантенол. С Назик кидс могат да се лекуват деца от 2 до 6-годишна възраст.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Назик кидс?

  • Ако имате свръхчувствителност към двете активни вещества в спрея или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако образувате корички и имате сухо възпаление на носната лигавица.
  • Ако са ви отстранили епифизата през носа.
  • Ако страдате от повишено вътреочно налягане.
  • Ако имате тясноъгълна глаукома.
  • Ако се лекувате с инхибитори или други медикаменти, които могат да повишат кръвното ви налягане.
  • Ако страдате от хипертония.
  • Ако страдате от тежко сърдечно заболяване.
  • Ако имате феохромоцитом – тумор на надбъбречната жлеза.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако страдате от хипертиреоидизъм.
  • Ако имате уголемена простата.
  • Ако страдате от порфирия.

Страдащите от хроничен ринит могат да се лекуват с Назик кидс само под лекарско наблюдение поради опасност от изтъняване на носната лигавица. Продължителното прилагане на спрея трябва да се избягва, особено при деца.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и за такава, които се продават без рецепта в аптеките. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Назик кидс. Този спрей не пречи на шофирането и на работата с машини.

Внимание! Спреят за нос Назик кидс може да причини и нежелани странични реакции, някои от които са изключително опасни. Запознайте се внимателно с тях преди да предприемете лечение с него. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на медикамента.

Какви вещества съдържа спреят за нос Назик кидс с марката KLOSTERFRAU?

Ксилометазолин хидрохлорид и декспантенол  – съответно по 5 мг и по 500 мг в10 мл разтвор, са активните вещества в това лекарство. Всяко впръскване в носа съдържа 0,5 мг ксилометазолин хидрохлорид и 5,0 мг декспантенол. Освен това спреят съдържа още пречистена вода, бензалкониев хлорид, динатриев фосфат додекахидрат – Ph. Eur, калиев дихидрогенфосфат.

Начин на приложение на спрея за нос Назик кидс: Спазвайте стриктно описаната в листовката последователност за правилно използване на спрея. Преди първото впръскване напомпете няколко пъти докато се уверите, че разпръскването е равномерно. За деца от 2 до 6 години обичайната препоръчителна доза е по 1 впръскване във всяка ноздра до 3 пъти дневно. Продължителността на лечението на деца трябва да се определя единствено от лекар.

Предупреждение! НЕ се лекувайте по-дълго от 7 дни със спрея Назик кидс! Хроничното използване на този медикамент може да причини атрофия на лигавицата или нейното трайно набъбване.

Съхранение: Далече от достъпа на деца. Други изисквания за съхранение на спрея няма.  Следете кога изтича срокът на годност на спрея за нос Назик кидс!

Носител на разрешението за употреба: Cassella-med GmbH & Co. – Германия.

Производител: Klosterfrau Berlin GmbH – Германия.

Средна цена в аптеките 9-10 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *