Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тестове на Сенсей Накамура Темпу: Обединяване на ума и тялото

Ако мозъкът влияе на тялото, тогава той може да контролира всичко – от билярдната щека, която държим в ръце, до колата, която караме

тялото

Сенсей Накамура Темпу е роден като Накамура Сабуро в Оджи, северно Токио, в аристократично семейство. През целия си съзнателен живот е проявявал интерес към неща от духовно естество. Младият Накамура усърдно изучава традиционното японско изкуство за лечение.

Сенсей Накамура Темпу

Обединяване на ума и тялото

Усилието да концентрираме вниманието трябва да бъде мотивиращ фактор в тези упражнения. Като се има предвид това, възможно ли е чрез пряк опит да се открият свойствата на концентрацията и положителното използване на мозъка чрез повтаряне на тези експерименти отново и отново? Може ли провеждането на тестове за връзка между мозък и тяло да увеличи обхвата на вниманието ни? Има само един начин да разберете.

Невъзможно е да се стигне до правилното заключение чрез предположение

Поради тази причина, основата на всяка наука винаги е експериментът. Накамура, който има западна научна подготовка, често моли учениците си да провеждат такива експерименти. Той използва упражнението, което ще опишем по-долу за първи път през 20-те години на миналия век като начин да илюстрира ефекта на мозъка върху тялото, според Хашимото Тецуичи, един от най-добрите му ученици. Накамура също подчертава, че разбираме въздействието чрез действителен опит. Всичко друго са чисти спекулации.

Експеримент 1

Свържете пръстите, изпънете показалците си и ги раздалечете, както е показано на фигурата. Дръжте тялото си изправено, но отпуснато и спокойно. Фокусирайте поглед върху върха на пръстите. Опитайте се да свържете показалците с усилието на вашата концентрация.

Можете да направите това по друг начин. Първо, опитайте се да създадете умствен образ на съединяването на върховете на пръстите.

След това просто си представете, че пръстите вече са събрани и продължете да държите тази идея в мозъка си.

Трето: „говорете със себе си“, мислено нареждайки на пръстите да се свържат. Всеки от описаните методи представлява фундаментално подобен мисловен процес, но някои хора имат по-голям успех с единия подход, отколкото с другия.

Основното е да се изследва дали силата на фокусирания мозък може да повлияе на тялото по такъв начин, че то автоматично да реагира на мисълта, която е в мозъка ви. Провежда се експеримент, за да се види дали такава реакция е възможна, така че нека не правим предположения.

Трябва да избягвате всяко усещане за съзнателно приближаване на върховете на пръстите

По-добре е просто да фокусирате умишлено съзнанието си върху една от горните мисли или образи, да поддържате това състояние на внимание и да видите какво ще се случи.

Ако концентрацията не намалява и тялото остава отпуснато, много хора откриват, че пръстите им започват да се движат без съзнателно усилие от тяхна страна.

Усещането за релакс е много различно от начина, по който много от нас го чувстват, и това е една от тайните за постигане на максимална ефективност с минимален стрес.

От друга страна, тъй като ние експериментираме с ефекта на мозъка върху тялото, ако концентрацията отслабне или смятате, че не можете да постигнете физиологичен отговор чрез концентрация, тогава пръстите няма да могат да се движат. Отначало ще отнеме време, докато те постепенно се свържат. (Това обикновено идва с практиката.)

Някои може да забележат, че показалците имат естествена тенденция да се съединяват поради позицията им върху ръцете. Фактът, че въпреки тази тенденция някои хора не могат да принудят пръстите да се свържат или могат да го направят само чрез продължителна концентрация, е точно доказателство за принципа, че мозъкът влияе на тялото. Това влияние обаче не винаги е положително. Ако мислим, че не можем да накараме пръстите да се движат чрез концентрация, тогава тялото ще изпълни тази мисъл.

Нека да разгледаме друга версия на същия експеримент

След като разберете, че показалците наистина искат да се свържат, задръжте ги на разстояние и си представете, че сте поставили невидима пръчка между тях. Запазвайки този образ в ума си, просто изчакайте. Нека минат 5, дори 10 минути. Когато държите тази умствена картина здраво, пръстите ви доближават ли се сами?

Какво се случва с пръстите ви след няколко секунди или минути, ако си представите, че пръчката между тях се чупи или пада на пода?

Експеримент 2

Можем да предположим, че ако мозъкът влияе върху тялото, тогава нашето психическо състояние също трябва несъзнателно да влияе върху всичко в нашето тяло. Ако това е реално, тогава мозъкът ни може да контролира всичко: от билярдната щека, която държим в ръце, до колата, която караме. Нека направим експеримент, за да разберем дали това е вярно.

За този експеримент ще ни трябва махало или подобен предмет. Вземете горната част на въжето на махалото, както е показано на илюстрацията, и спокойно фокусирайте погледа си върху него.

Използвайки типа отпусната концентрация, описан в първия експеримент, си представете махалото как се движи в кръг по посока на часовниковата стрелка. Или просто му „наредете“ да се движи по този начин. Направете всичко възможно, за да запазите китката неподвижна.

Какво се случва, когато продължите да се концентрирате?

Често махалото следва умствените ви инструкции, независимо дали усещате или виждате движение на китката. Това не само илюстрира ефекта, който мозъкът има върху всичко, с което влизаме в контакт, но също така показва изключително финия ефект, който той има върху тялото. И не се заблуждавайте, мозъкът задвижва махалото чрез изненадващо леко движение на пръстите и китката.

За разлика от известните окултни практики, Накамура никога не е вярвал, че това е нещо повече от обикновен експеримент, чрез който можем да видим дълбокото влияние на мозъка върху тялото

С тренировка и интензивна концентрация е възможно да накарате махалото да се движи в кръгове с по-голяма или по-малка амплитуда, настрани или внезапно да промени посоката – всичко това с помощта на едва видимо движение на китката. Забавно е да опитате всички тези опции, но не заблуждавайте себе си и другите да си мислят, че е свръхестествено. Това е грешно.

Източник: www.verywellmind.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *