Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3-те най-важни добавки за женско здраве

Известна диетоложка от Ню Йорк разкрива какви хранителни добавки за женско здраве пие и защо са полезни за всички жени

добавки за женско здраве

Натали Карол е посветила кариерата си на подпомагане на жени с гинекологични заболявания като поликистозни яйчници и ендометриоза, бременни жени и жени с проблеми с плодовитостта.

Карол, която е регистриран диетолог в Ню Йорк и работи с Top Nutrition Coaching, вярва в подхода, че храната може да помогне за справяне и управление на симптомите при някои състояния. Но казва, че хранителните добавките са чудесно помощно средство за това.

Преди да препоръча добавки обаче, тя оценява диетата на клиента си и се уверява, че той разбират за какво ще пие добавката и какъв ефект ще има тя върху организма му.

Карол споделя трите добавки, които тя пие редовно и които й помагат да си набавя всички важни нутриенти.

Натали Карол - регистриран диетолог в Ню Йорк, работещ с Top Nutrition Coaching добавки за женско здраве
Натали Карол – регистриран диетолог в Ню Йорк, работещ с Top Nutrition Coaching

 

3-те добавки за женско здраве, които Карол препоръчва и пие

 

ВНИМАНИЕ! ПРОДУКТИТЕ, КОИТО ЩЕ НАМЕРИТЕ ПО-ДОЛУ, СА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ lekuva.net, А НЕ КОНКРЕТНИТЕ ПРОДУКТИ, КОИТО ДИЕТОЛОЖКАТА ИЗПОЛЗВА.

 

Висококачествени мултивитамини

Карол приема висококачествени мултивитамини всеки ден.

Тя е започна да приема тази добавка година преди да забременее с първото си дете. Диетоложката разяснява, че избира продукти, който съдържат фолиева киселина. Това е синтетична версия на естествената форма на витамин В9.

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ всяка жена в репродуктивна възраст трябва да приема 400 микрограма фолиева киселина всеки ден.

Фолиевата киселина помага за формирането на невралната тръба, която се превръща в мозъка и гръбначния стълб. Фолиевата киселина може да помогне за предотвратяване на някои големи вродени дефекти на мозъка и гръбначния стълб.

Карол казва, че ако се опитвате да забременеете, трябва също така да се уверите, че вашият мултивитамин съдържа холин. Това е хранително вещество, което се съдържа в говеждото, пилешкия черен дроб и яйцата. Експертите препоръчват да приемате 450 милиграма холин всеки ден по време на бременност, за да подпомогнете развитието на мозъка на плода.

Мултивитамини за Жени – подпомага здравето на костите, хрущялите, зъбите, зрението, зарежда с енергия
Мултивитамини за Жени – подпомага здравето на костите, хрущялите, зъбите, зрението, зарежда с енергия

Витамин D

Карол живее в район, където няма много слънце и е страдала от недостиг на витамин D.

Симптомите на дефицит на витамин D включват умора, болки в костите, мускулна слабост, спазми и промени в настроението.

Въпреки че някои храни съдържат витамин D, който е от решаващо значение за здравето на костите и зъбите, слънчевата светлина е най-добрият източник. Но за много хора, които нямат възможност да излизат редовно на слънце, може да е трудно да получат достатъчно слънчева светлина през зимните месеци.

Витамин D е особено важно да се приема под формата на добавка при по-възрастни жени, при които костите отслабват и са предразположени към остеопороза.

Течен витамин D3
Течен витамин D3 с вкус на горски плодове (Vitamin D3)- за здрави кости

 

Омега-3 мастни киселини

Карол също пие омега-3 мастни киселини заради техните противовъзпалителни и сърдечно-защитни качества.

Експертите препоръчват две порции тлъста риба всяка седмица. Такава е сьомгата, рибата тон и сардините и те са изключително богати на полезни омега-3 мастни киселини. Но добавките също могат да бъдат добър източник.

Проучванията са установили, че приемането на само 3 грама омега-3 мастни киселини на ден може да предотврати сърдечни заболявания и да понижи кръвното налягане.

Преглед на 13 проучвания също установи, че добавките с омега-3 помагат за намаляване на някои симптоми на депресия при тези с тежко депресивно разстройство.

Източници: https://www.businessinsider.com; https://www.freepik.com/

Ултра Омега-3
Ултра Омега-3 – за здраво сърце и кръвоносна система

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *