Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не искаш да си болен, недоволен и дебел? Бъди като тибетските монаси!

Легендите за тибетските монаси, които познават тайната на младостта и дълголетието, винаги са вълнували умовете на хората

Преди всичко: тибетските монаси са известни със своята безпрецедентна изолация, пълна липса на агресия или недоверие към хората. С това, може би, не всеки от нас би се справил. Но, много от онова, което тези скромни, тихи и изключително благородни хора правят, може да бъде направено от почти всеки. Нужно е само да сме дисциплинирани и отговорни към собственото си здраве.

Тайна ли е дълголетието на тибетските монаси?

Някои народи по света са отишли ​​малко по-напред във вътрешното си развитие. Много от тях имат житейски нагласи, които им помагат да бъдат щастливи, да живеят в хармония със себе си и с другите хора, да бъдат успешни и, разбира се – здрави.

Не ги наричаме тайни, защото не се пазят под ключ

Източната мъдрост е достъпна за всеки. Както се казва, всичко е на повърхността, просто трябва да го приемем. Ако вземем под внимание някои от тези „тайни“, можем да станем малко по-добри, по-щастливи и по-здрави.

Един такъв мъдър народ са китайците. Не е тайна, че тези хора имат специална философия и отношение към живота. Ето защо сред тях има много мислители. Например Конфуций.

Тибетските монаси са отделно явление. Тибет е място на мъдрост, сила и радост. В съзнанието на много хора монасите са скучни, защото се отказват от целия си живот, седят изолирани и се опитват да стигнат до някакво просветление. Това съвсем не е вярно.

Тибетските монаси изобщо не се отказват от живота

Точно обратното: живеят по-пълноценно от повечето хора в градовете, които са с 3 работни места, вечно недоволни, агресивни и уморени.

Техният аскетизъм се отнася по-скоро до способността им да не допускат ненужна суета, негативизъм и информационен боклук. Опитват се да живеят без излишъци, които радват повече тялото, отколкото душата. И кой би си помислил, че благодарение на това те са щастливи хора!

Ако видите истински тибетски монаси, ще се убедите в това: те рядко са мрачни, нервни или тъжни. Винаги са събрани в себе си, спокойни и в същото време пълни с енергия. И живеят дълго. Защо? Защото се отнасят мъдро към телата си. И спазват няколко не особено сложни принципа на доброто здраве духовно и физическо здраве.

Любов и приемане

Те, както никой друг, разбират, че всичко в света е зависимо от любовта. Как това се отразява на нашето здраве? Монасите знаят, че телата ни се влияят от начина, по който се чувстваме. Ние сме ядосани, горди, обидени, съмняващи се, смутени, уплашени – разболяваме се. Те не се насилват да издържат. Просто се научават да управляват емоциите си.

Тибетските монаси не се разсейват от дреболии, а се опитват да се съсредоточат върху основното

Те винаги търсят повод и начин да изпитат чувство на благодарност. И това, съчетано с йога и медитация, е основата на будизма, към който се придържат тибетските монаси.

Следователно, те могат да се считат за много волеви хора. Освен това уважават дисциплината и реда. Тибетските монаси знаят как да организират живота си така, че да реализират целите си.

Монасите използват билки за лечение

Често те не само се лекуват с тях, но и ги ядат. Лимоните, куркумата и джинджифилът са постоянна част от диетата им.

Занимават се със спорт, гимнастика и йога. За тях движението е живот. Благодарение на това тялото, умът и душата влизат в хармония.

Ядат малко и се хранят правилно. Предпочитат растителна храна и в същото време са благодарни, че я имат на трапезата си.

Не пият чай сутрин

За да поддържат здравословен начин на живот, тибетските монаси пият гореща вода сутрин. Тялото се събужда от такава течност и започва да функционира по-добре. Приливът на енергия им позволява да завършат деня по график.

Защо тибетските монаси пият гореща вода сутрин?

Животът на тибетските монаси може да е възхитителен, но не е толкова лесен. Те непрекъснато работят върху тялото, ума и духа си. Здравето им е завидно.

За да постигнат това, те не поставят храната в култ и не я ползват за удоволствието. Занимават се с различни практики, като закаляване и медитация. Но едно просто действие можем да научим от тях. Тибетските монаси пият гореща вода сутрин, а не кафе или чай. Въпреки че имат любима напитка – часуйма. Състои се от чай пуер, мляко, масло и голяма щипка сол.

Как ще е полезна за тялото горещата вода сутрин:

• помага му да се събуди и пречисти;
• отпуска мускулите на стомаха и го подготвя за прием на храна;
• разрежда съдържанието на червата и измива стените на стомашно-чревния тракт и устната кухина;
• подобрява метаболизма;
• засилва детоксикацията;
• подобрява потока на жлъчката.

Благодарение на горещата вода тялото не трябва да се занимава активно с работа. Човек се събужда постепенно. Същото се случва с всички останали органи.

Как да пием гореща вода сутрин

Трябва да пиете вода през целия ден и редовно, за да поддържате водния баланс. Но изпиването на чаша гореща вода има по-скоро възстановителен ефект.

Тибетските монаси я пият сутрин на гладно, преди първото хранене. Преди това наблюдават изгрева и правят физически упражнения. Храната за тях е средство за получаване на енергия, не преяждат и не се придържат към отделна диета.

Топлата вода е просто много топла, но не и вряла вода. Следователно, просто трябва да я загреете до необходимото състояние. Пие се бавно, на малки глътки, 20-30 минути преди хранене.

Източник: naran.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *