Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В аптеките вече има ваксина против грип, която се впръсква в носа

Новата ваксина против грип може да се прилага на деца от 2 до 18 годишна възраст

назална ваксина против грип
Източник на изображението: https://www.freepik.com/

От 27 септември в аптеките се продава ваксина против грип, която се впръсква в носа. Тя се поставя на деца между 2 и 18 години. Удобното на тази ваксина е, че спестява на децата убождането и е много по-лесна за поставяне.

Ваксината се поставя на 2 дози, при по малките и неимунизирани досега деца, като трябва да има интервал от 4 седмици между първата и втората доза. Важно е да се отбележи, че за най-добра защита, специалистите препоръчват ваксинацията да стане преди началото на грипния сезон. Но поставянето и по време на сезона също е препоръчително. Единствено трябва да се избягва поставянето на ваксина по време на боледуване.

От здравното министерство припомнят също, че върви и кампанията за ваксинация на хора над 65 годишна възраст напълно безплатно. Те само трябва да заявят желание за ваксинация на личния си лекар. Държавата е осигурила по-голям брой безплатни противогрипни ваксини за възрастните от миналата година, но вече 50% от тях са поставени.

Родители  обясняват, че са много доволни от новата ваксина, тъй като тя се поставя напълно безболезнено и не е страшно за децата, което улеснява целия процес значително.

Новата ваксина не е безплатна, родителите трябва да я закупят от аптека. За по-големите деца ваксината се поставя само един път в двете ноздри и може да се съхранява в хладилника. Друг плюс на назалната ваксинация е, че хората могат да се имунизират сами, без да ходят на лекар. Ваксината може да се постави от всеки в домашни условия.

От Министерство на здравеопазването казват, че предстои обсъждане по въпроса дали ваксините за грип да станат безплатни и за децата и хората, страдащи от хронични заболявания.

Източници: https://news.bg; https://www.actualno.com; https://www.24chasa.bg

ИНОВИРОН
ИНОВИРОН – за силен имунитет и предпазване на дихателната система

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *