Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Започва кампанията по ваксинацията на възрастните срещу грип и Covid-19

Препоръчително е хората над 65 годишна възраст да се ваксинират, за да избегнат усложнения от вирусните инфекции. Поставянето на ваксина е безплатно

Поставяне на ваксина
Източник на изображението: https://www.freepik.com/

От тази сряда (27 септември) се открива кампанията по ваксинация срещу грип и коронавирус за хората над 65 годишна възраст. Те ще могат да си поставят най-новата ваксина срещу Covid-19, която е еднодозова.

„Всеки, който се е ваксинирал или не се е преди това, може да си сложи от новата ваксина и се приема, че той е напълно защитен срещу новия вариант на вируса. За тези, които са си поставили ваксина преди това, е нужно да са изминали 3 месеца от последната доза, за да могат да си сложат от новата”, разяснява д-р Кремена Пармакова от дирекция „Опазване на общественото здраве” към Министерството на здравеопазването.

Относно ваксините против грип, тази година са предвидени 370 000. Това е двойно повече от миналата, а целта е да се постигне 25%  ваксинационно покритие при възрастните хора.

Поставянето на ваксина е напълно безплатно и е силно препоръчително за хората над 65, особено за тези с компрометирана имунна система. Имунизацията ограничава риска от тежко протичане на инфекцията с 60%, а смъртните случаи с до 80.

Важно е да се отбележи, че колкото по-рано се постави ваксината, толкова по-дълго време ще има организмът, за да изгради стабилен имунитет срещу вируса.

Източници: https://bnr.bg; https://www.freepik.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *