Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прогестогел – помага при доброкачествени образувания на млечните жлези, мастопатия, болки в гърдите

Медикаментът Прогестогел  е хормонален препарат, който съдържа 1% прогестерон. Предназначен е за лечение на доброкачествени образувания на млечните жлези. Най-често с Прогестогел се лекуват мастопатията – при дефицит на прогестерон, и мастодинията – при напрежение и болки в гърдите.

Прогестогел

При какви други здравословни проблеми жените НЕ трябва да се лекуват с Прогестогел?

  • Ако имате свръхчувствителност към прогестерон-а, който е активното вещество в този медикамент или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако менструацията ви е нередовна се препоръчва перорално лечение с прогестативи или прогестерон.

Преди да приложите медикамента ръцете и гърдите ви трябва да са добре измити. Прогестогел не предпазва от нежелана бременност. Препаратът е само за ВЪНШНА употреба. НЕ забравяйте да съобщите на лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. НЕ прилагайте това лекарство, ако сте бременна или кърмите. Прогестогел НЕ влияе отрицателно на способността за работа с машини и на шофирането.

Предупреждение! Медикаментът Прогестогел може да причини и нежелани странични реакции. Запознайте се внимателно с тях. Описани са в листовката,   приложена във фабричната опаковка на медикамента.

Какви вещества съдържа медикаментът Прогестогел?

Прогестерон е активното вещество в това лекарство – 100 грама гел съдържат 1 гр. от него. Всяко едно измерване с линийката доставя 25 мг прогестерон.  Всяка тубичка съдържа 32 такива дози. Освен това лекарството съдържа още карбомер, октилдодеканол, троламин, полиетоксилирано хидрогенирано рициново масло, пречистена вода, етанол.

Имайте пред вид, че посоченото в състава рициново масло може да причини реакции на кожата. А алкохолът може да причини парне, ако кожата е увредена.

Начин на употреба и дозировка: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайно препоръчваната доза е  1 до 2 мерителни единици на линийката дневно. Това представлява 2,5 до 5 гр върху всяка гърда. Ръцете и гърдите трябва да са чисти преди нанасянето, препаратът трябва напълно да попие.

Има случаи на изместване напред с 1 до 2 дни на месечния цикъл.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 25 градуса по Целзий. Следете срока на годност.

Носител на разрешението за употреба: ЕКОФАРМ ГРУП АД – България

Производител: ЕКОФАРМ ЕООД – България.

Средна цена в аптеките 19-20 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *