Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 рецепти за пречистване на кръвта

Народните лечители са убедени, че периодичното пречистване на кръвта е не само полезно, но и необходимо

пречистване на кръвта
 

Можете да подобрите здравето си, като започнете да приемате билкови лекарства за пречистване на кръвта.

Предлагаме ви няколко рецепти за кръвопречистващи напитки, които се приготвят само от натурални съставки и са изпитани във времето.

Учените все още търсят начин как да се борят ефективно със старостта и да увеличат продължителността на живота. Но сред хората се разпространяват много и различни рецепти, които помагат на организма да се съпротивлява интензивно на неблагоприятните условия на околната среда и на годините, които се трупат, отнемайки сили и здраве.

Билкови напитки за пречистване на кръвта

• Билков балсам за прочистване на кръвта;
• Кръвопречистващ чай;
• Кръвопречистващо билково лекарство;
• Хематопоетичен чай.

За пречистване на кръвта много помагат билките и растенията, които нежно стимулират имунната система, принуждавайки я активно да се бори с болестите, стреса, преумората и… възрастта. Освен това, много от растенията, които са налични по нашите географски ширини, са универсални и имат разнообразни ефекти. Те не само лекуват, но и подмладяват тялото. И не само външно, но и вътрешно.

Билков балсам за пречистване на кръвта

Необходимо е да си набавите: 2 с.л. листа от горска ягода, риган и бутрак, 1 с.л. листа от коприва, 0,5 л вода.

Приготвяне: Измийте и подсушете билките, ако са пресни, нарежете ги и ги смесете. Варете като чай, не повече от 3-5 минути, в зависимост от това дали билките са пресни или сушени. Оставете да се накиснат, след като сте свалили съда от огъня (10 минути са достатъчни). Прецедете.

Приложение: Този чай се пие в продължение на една година без почивка. Пийте горещ, 30 минути преди хранене. Напитката има приятен аромат и е много вкусна, особено ако се подслади с малко мед.

Кръвопречистващ чай

Необходимо е да си набавите: половин литър вода, по 2 с.л. брезови листа и орехи (ядки), 1с.л. жълт кантарион, бяла коприва, цвят от магарешки трън, цвят от цикория и шипки, и половин супена лъжица плодове от хвойна.

Подготовка: Изсушете билките, листата, цветовете и плодовете, нарежете и смесете. Добавете 2 с.л. в термос, залейте с вряща вода и оставете да се накиснат за 8 часа.

Приложение: Получената напитка изпийте през деня на 3 дози, 20 минути преди хранене, по възможност топла. Има общоукрепващо, тонизиращо действие, особено полезно при анемия.

Кръвопречистващо билково лекарство

Необходимо е да имате: 2 с.л. билка сладка детелина (жълта комунига), корени от черен оман, цвят и листа от подбел, 3 с.л. л. цвят от цикория и невен, 1 л вряща вода.

Подготовка: Смелете растителните компоненти и разбъркайте. Залейте 3 с.л. от билковата смес с вряща вода, оставете за 20 минути.

Приложение: Пийте на равни части през целия ден. Това билково лекарство е полезно и при наличието на циреи, пъпки и карбункули – т.е. прочиства тялото не само отвътре, но и отвън.

Хематопоетичен чай

Необходимо е да си набавите: 2 с.л. листа от коприва, цвят от невен, синя метличина, лечебно великденче, полски хвощ, бутрак и цвят от горска теменуга, 1 л. вода.

Подготовка: Смелете и смесете всички билкови съставки. Залейте 4 с.л. от получената смес с вряща вода, поставете на водна баня за 5 минути. Свалете от огъня, оставете за 1 час и прецедете.

Приложение: Изпивайте по половин чаша 4-5 пъти на ден. Курсът на лечение е 6 седмици. Има общоукрепващо и тонизиращо действие.

Рецептите са от книгата „Билки с подмладяващ ефект“ на руската билкарка Юлия Михайловна Спаская.

Източник: naturamed.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *